Nu scăpăm de vremea rea! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea în aproape toată țara

Publicat: 31 May. 2021, 12:16 Arhiva
Nu scăpăm de vremea rea! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea în aproape toată țara

Nu scapăm de furia naturii! Aproape toată țara va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică în zilele următoare, iar județele din Dobrogea vor fi sub cod portocaliu. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi însemnte cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate:ploi abundente
Zone afectate: județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța

În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 31 May. 2021, 12:16 Arhiva
Pe aceeași temă