Nu scăpăm de urgie! Cod portocaliu de vreme severă în aproape toată țara

Publicat: 21 iun. 2020, 17:34 Autor: Elena Arhiva
Nu scăpăm de urgie! Cod portocaliu de vreme severă în aproape toată țara

Nu scăpăm de urgie, în ciuda dezastrului lăsat de ape în urmă! Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod portocaliu pentru aproape toată țara, valabilă până luni dimineața.

După ce codul portocaliu va expira, va intra  în vigoare codul galben de ploi pentru toată România, valabil până miercuri.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În după-amiaza zilei de duminică (21 iunie) și în cursul nopții de duminică spre luni (21/22 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: toată țara;

      În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat: 21 iun. 2020, 17:34 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă