Nu scăpăm de urgie! Cod galben de vreme rea în aproape toată țara

Publicat: 20 Jul. 2020, 09:11 Arhiva
Nu scăpăm de urgie! Cod galben de vreme rea în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de ploi, valabilă luni, între orele 10.00 și 21.00, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

      În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Vremea în București

La această oră, cerul este parţial noros, vântul suflã slab, iar la ora 05 se înregistrau 18 grade la toate staţiile meteorologice.

Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice şi de intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Publicat: 20 Jul. 2020, 09:11 Arhiva
Pe aceeași temă