Nu scăpăm de potopul din ultimele zile! Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vreme rea!

Publicat: 19 Jun. 2021, 12:20 Arhiva
Nu scăpăm de potopul din ultimele zile! Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vreme rea!

Deși ne apropiem de finalul lunii iunie, furtunile și ploile fac ravagii în România! Meteorologii au extins avertizările de vreme rea. De la ora 12.00 va fi cod portocaliu în 12 județe din jumătatea de est a țării, dar și în 4 județe din sud vest. Aproape toată țara se află sub alerte de ploi și vijelii.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU 

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate:
 ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

       În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.
Notă: ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

 

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 Jun. 2021, 12:20 Arhiva
Pe aceeași temă