Nu scăpăm de ploi! După temperaturi de peste 30 de grade, cod galben de vreme rea în aproape toată țara!

Publicat: 05 Oct. 2020, 10:36 Arhiva
Nu scăpăm de ploi! După temperaturi de peste 30 de grade, cod galben de vreme rea în aproape toată țara!

Administrația de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă în intervalul 05 octombrie, ora 15:00 – 06 octombrie, ora 18:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului.

Intervalul : 05 octombrie, ora 15:00 – 06 octombrie, ora 18:00
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului
Mesaj :

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 05 octombrie, ora 15:00 – 06 o
ctombrie, ora 18:00
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

           În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

         Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat: 05 Oct. 2020, 10:36 Arhiva
Pe aceeași temă