Noi restricții în Bucureşti? Anunţul făcut de prefectul Capitalei

Publicat: 05 Apr. 2021, 10:19 Arhiva
Noi restricții în Bucureşti? Anunţul făcut de prefectul Capitalei

Vom fi noi restricţii în Capitală? Prefectul a anunțat că se va întâlni, în această săptămână, cu reprezentanții magazinelor, pentru a stabili dacă se ia în calcul schimbarea programului de închidere a supermarket-urilor.

De asemenea, acesta a afirmat că ”presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”.

Alin Stoica a mai subliniat că vor mai fi cerute date de la retail-eri. Noile restricții au adus aglomerări și cozi uriașe în magazine și benzinării în zilele acestea.

”Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri. De exemplu, pentru marile magazine unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave.

Deși sunt mai puține în total și încep să scadă, totuși sunt mai multe cazuri grave, sunt oameni care trebuie internați și trebuie îngrijiți, de aceea presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade. Dar să sperăm că nu va fi cazul”, a declarat Alin Stoica.

4.151 de cazuri noi dîn ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 24.070 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.04.2021 (10:00) – 04.04.2021 (10:00) au fost raportate 97 de decese (44 bărbați și 53 femei).
Sursa foto: Arhiva Ciao
Publicat: 05 Apr. 2021, 10:19 Arhiva
Pe aceeași temă