Nicholas Cage vine in Romania la TIFF 2019. Cand si unde il poti vedea live

Publicat: 13 May. 2019, 14:33 Vedete

Vedeta americană se va afla la Cluj în perioada 31 mai - 2 iunie. Aici va primi un premiu pentru intreaga sa cariera de actor la Hollywood.

Nicholas Cage vine in Romania la TIFF 2019. Actorul, regizorul și producătorul american premiat cu Oscar Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru contribuția la dezvoltarea cinema-ului mondial, la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 31 mai – 9 iunie.

Veritabil star, cu o personalitate atipică în peisajul hollywoodian, Nicolas Cage a creat roluri memorabile în cinema, trecând cu dezinvoltură de la superproducții la filme de autor, fiind unul dintre cel mai bine cotați actori din toate timpurile. Născut pe 7 ianuarie 1964 într-o familie de origine italiană, plină de personalități din lumea filmului, Nicolas Kim Coppola și-a dorit încă de mic copil să devină actor, inspirat fiind de idolul său James Dean.

Nicholas Cage vine in Romania la TIFF 2019

Nicholas Cage a divortat dupa doar 4 zileDupă ce a urmat cursurile Școlii de Teatru, Film și Televiziune UCLA, a încercat să-l convingă pe unchiul său, legendarul regizor Francis Ford Coppola, să-i acorde șansa de a apărea pe marele ecran. În 1982 a debutat cu un rol minor în comedia „Fast Times at Ridgemont High”, iar, după numai un an, a fost distribuit în primul său rol principal – adolescentul punk din „Valley Girl”.

Din dorința de a-și câștiga faima în mod independent și pentru a evita nepotismul, a renunțat la numele de Coppola în favoarea lui Cage, după Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colecția de benzi desenate Marvel Comics.

TIFF 2019 are loc la Cluj, in perioada 31 mai – 9 iunie

TIFF 2019
TIFF 2019

Nicolas Cage este cunoscut pentru modul puternic realist în care și-a construit personajele încă de la primele sale roluri importante, reușind să se transpună perfect în partiturile sale foarte diverse, de la gangsterul din „The Cotton Club” (r. Francis Ford Coppola, 1984) la adolescentul columbofil din „Birdy” (premiat în 1985 cu marele trofeu al juriului la Cannes). Nicholas Cage a divortat dupa doar 4 zile! Din ce motiv si-a anulat celebrul actor casatoria atat de rapid!

Până la finalul anilor ’80 avea să cunoască faima internațională, interpretând numeroase roluri în comedii ultrapremiate ca „Peggy Sue Got Married” (1986, r. Francis Ford Coppola), un succes de box-office, nominalizat la trei premii Oscar, „Raising Arizona” (1987) – comedia neagră a fraților Joel și Ethan Coen, „Moonstruck” (1987), distins cu trei Oscaruri și un premiu BAFTA, în care a jucat alături de Cher, dar și în producții precum „Wild at Heart” (1990, r. David Lynch), premiat cu Palme d’Or la Cannes, și „Vampire’s Kiss” (1998), în care actorul, în stilul său caracteristic, mănâncă un gândac viu în fața camerei. Toate aceste apariții pe mare ecran i-au consolidat succesul la Hollywood și i-au crescut cota încă din primii ani din carieră. Fosta sotie a lui Nicholas Cage vrea pensie alimentara. Cei doi au divortat la 4 zile de la nunta

Publicat: 13 May. 2019, 14:33 Vedete
Pe aceeași temă