Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: ”Suntem pe a doua cocoaşă a primului val pandemic”

Publicat: 21 Sep. 2020, 15:12 Arhiva

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut declarații în cursul zilei de luni la Piatra-Neamț, despre situația în care se află țara noastră.

Oficialii se așteaptă la jumătatea lunii octombrie ca România să intre pe o pantă descendentă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Iar pentru ca acest lucru să aibă loc, oamenii trebuie să respecte regulile impuse.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre.

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primului val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă„, a declarat Ministrul Sănătăţii, conform g4media.ro.

„Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese”, a spus Nelu Tătaru.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 808 de cazuri noi de infectare

Bilanț coronavirus România, 21 septembrie 2020. Au fost confirmate 808 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar și 23 de decese. La ATI sunt internați 464 de pacienți. Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
90.649 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 4.458 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.231.402 teste. Dintre acestea 6.348 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.264 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.084 la cerere.

Publicat: 21 Sep. 2020, 15:12 Arhiva
Pe aceeași temă