Nelu Tătaru, anunț îngrijorător! Cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID: ”Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”

Publicat: 29 Oct. 2020, 12:10 Arhiva
Nelu Tătaru, anunț îngrijorător! Cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID: ”Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”

Nelu Tătaru a făcut în urmă cu puțin timp un anunț îngrijorător, după ce în țara noastră numărul cazurilor de infectare este în continuă creștere. Ministrul Sănătății a explicat în cadrul unei conferințe de presă cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID. 

În urmă cu doar câteva minute, Nelu Tătaru a declarat că în ultima perioadă numărul cazurilor de coronavirus a crescut alarmant, însă din nefericire nu există nicio veste bună pentru România. Ministrul Sănătății explică totodată că urmează câteva săptămâni critice dacă numărul cazurilor continuă să crească.

”Avem 3-4 săptămâni grele pentru a putea ajunge pe un platou, în contextul în care vedem numărul de cazuri din Europa crescând de la o zi la alta, vedem lockdown-uri, haideţi să participăm, cu toţii, la scăderea numărului de cazuri”, a spus Nelu Tătaru!

Cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID!

Mulți așteaptă cu nerăbdare vaccinul împotriva coronavirusului, însă deocamdată România mai are de așteptat.

Totuși, în cazul în care va ajunge și la noi în țară, Nelu Tătaru a anunțat că cei care vor avea prioritate la aceasta vor fi medicii, urmând ca ulterior să fie urmați de persoanele din categoria cu risc epidemiologic!

Nelu Tătaru, despre situația de la ATI

În prezent, pentru pacienți sunt pregătite 1200 de locuri la Terapie Intensivă, în prezent fiind ocupate puțin peste 800 de locuri. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru speră ca până la sfârșitul lunii să existe alte 200 de paturi. Locurile respective se eliberează ”doar prin vindecare sau prin deces”, arată hotnews.ro.

„În momentul în care impunem acele restricţii, noi trebuie să ne aşteptăm că e o frânare, că vom avea o creştere foarte mică de la o zi la alta, dar acea frânare o vedem în 14 – 28 de zile, în condiţiile în care se respectă aceste precauţii. Rămâne ca, după aia să ne aşezăm într-un platou, să putem scădea. Nerespectând aceste reguli, vom întinde foarte mult şi vom avea numărul de transmiteri crescute, cu focare multe şi cu numărul de cazuri noi crescut”, a spus Nelu Tătaru.

Publicat: 29 Oct. 2020, 12:10 Arhiva
Pe aceeași temă