Ne protejează mănușile de coronavirus? Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Nu fac decât să ne dea un fals sentiment de siguranță”

Publicat: 03 mai 2020, 08:51 Autor: Hermina Hagianu News
Ne protejează mănușile de coronavirus? Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: Nu fac decât să ne dea un fals sentiment de siguranță

Mănuşile au devenit pentru oamenii din întreaga lume, un accesoriu indispensabil. Cât de eficiente sunt şi dacă ne protejează de noul coronavirus, explică în cadrul unui interviu Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că mănușile nu sunt foarte utile în această perioadă, dar mai ales, în afara unităților medicale. De asemenea, Rafila consideră că acestea creează doar un sentiment fals de siguranță, contribuind la răspândirea virusului ucigaș.

„Mănușile nu au mare eficiență, eu militez pentru spălatul pe mâini, caere e mult mai eficient decât purtatul mănușilor.. Mănușile nu fac decât să ne dea un fals sentiment de siguranță. Măștile în schimb sunt foarte utile”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Realitatea Plus.

Când vom putea ieși din casă fără declarația pe propria răspundere

Ministrul Sănătăţii susține că România nu a depăşit încă punctul critic al pandemiei cu noul coronavirus. Nelu Tătaru a îndemnat la prudenţă şi a vorbit despre eventualele măsuri de relaxare care ar putea să aibă loc în perioada viitoare.

După Sărbătorile Pascale, acest weekend este unul foarte important. Vedeți și dumneavoastră, este frumos afară, este ziua mare, este tradiție a weekend-ului de 1, 2 și 3 mai. Este o tradiție în care lumea ieșea, se întâlnea cu cunoscuții. Este un 1 Mai diferit față de alți ani. Dar, repet, la fel ca și de Sărbătorile Pascale, aceste sărbători, acest 1 Mai trebuie să fie altfel pentru a avea în anii următori 1 Mai și Sărbători Pascale normale, cu cei apropiați, cu cei dragi nouă, nu numai una, două sau trei persoane poate, a spus Tătaru, aflat în vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Recomand încă o dată prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare. Avem o transmitere comunitară accentuată. Avem peste 12.000 de cazuri, multe asimptomatice, şi circa 200 de pacienţi în Terapie Intensivă. N-am ajuns în vârful pantei. Îndemn la izolare, nu discutăm acum decât de precauţie, de prudenţă. Deocamdată doar sperăm la relaxare. Va veni și momentul în care vom vedea o scădere continuă a numărului de cazuri, atunci putem vorbi de relaxare, a adăugat ministrul.

 

Publicat: 03 mai 2020, 08:51 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×