Nadine a plecat din România! În ce țară a ales să locuiască: ”Simt că m-am resucitat”

Publicat: 20 aug. 2021, 11:44 Autor: Dora Bazavan Vedete

Nadine a plecat din România! În ce țară a ales să locuiască? De data asta nu în America, acolo unde se simte ca peștele în apă, ci în Franța. Țară unde are deja câteva rude apropiate. Lucru care îi face ei și familiei sale șederea mai frumoasă și acomodarea mai limpede.

Nadine a plecat din România! În ce țară a ales să locuiască

Nadine a plecat din țară pentru a-i asigura fiului ei, Noah, care îi seamănă leit, un viitor mai bun și o educație așa cum visează. Și pentru că este adepta schimbărilor și aventurilor, Nadine a plecat în Franța cu sufletul deschis. Se pare că doar pentru an, cel puțin deocamdată, timp in care va experimenta de toate. Se va mai înscrie, de la distanță, și la alte școli cu studii superioare.

Eu îmi îndeplinesc visurile! Le protejez, le respect și fac totul ca ele să devină realitate. La asta mă pricep!  Mi-am dorit să trăiesc înAmerica, mi-am dorit diplomă de liceu, iar acum mi-am dorit să locuiesc înFranța (printre altele). Pentru fiecare vis în parte am știut la ce să renunț, ce trebuie să învăț și ce trebuie să schimb la mine pentru a deveni realitate. Să-ți îndeplinești visurile este ușor, deoarece ele sunt cadoul nostru de la Dumnezeu pentru ca noi să avem o viață bună pe acest pământ. Totodată, îndeplinirea lor desăvârșește destinele noastre. Tu ai un vis? Faci totul pentru a-l îndeplini? Găsești soluții la obstacolele din calea lor? Te îmbrățișez!”, a scris Nadine pe paginile ei de social media.

De ce s-a mutat în Franța și cum este acum acolo, vedeta a povestit experiența ei de început.

M-am mutat din țară pentru un an, într-un sat, undeva în mijlocul Franței. Eu, soțul și copilul, fiecare cu câte o valiză și nimic mai mult. Locuiesc la o margine de pădurice, la 10 minute de mers cu mașina de primul oraș. Pe proprietatea unde locuiesc se mai află un cal alb și doi măgăruși. De când mă trezesc și până mă culc cântă tot soiul de păsărele în rest, liniște.

”Nu mă interesează bârfe”

Motivele pentru care ne-am mutat sunt multiple, însă cel pe care îl voi menționa astăzi, și sub umbrela căruia intră toate celelalte, este spaima mea de a trăi o viață liniară. Cumva am reușit să transmit asta și familiei mele. Frumusețea vieții pe această lume nu mă lasă să trăiesc fără să o explorez pe cât mai multe planuri. Refuz să nu aflu ce pot afla sau să nu văd ceea ce pot vedea. Nu mă interesează bârfe, nu mă interesează cine cu cine și de ce, detest aceste informații, mă reduc ca om, în schimb vreau să știu despre umanitatea noastră, despre culturile pe care le au dezvoltat oamenii de-a lungul timpului. Vreau să ating ziduri, vreau să percep nuanțe, pe scurt, vreau să explorez lumea.

Din când în când simt nevoia să fac lucrurile altfel decât o făceam înainte și pentru asta am nevoie să creez mediul propice pentru schimbare. În cazul de față să mă trezesc vorbind o altă limbă, să mă uit în jur și să văd o altă arhitectură, iar obiceiurile vieții de zi cu zi să fie diferite. Așa simt că trăiesc, că nu mă plafonez, că sunt vie. Planul este ca o dată la câțiva ani să trăim o perioadă într-o altă țară/cultură/lume.

”Mă trezesc cu entuziasm”

Pentru a reuși asta e nevoie de curaj, de abilitatea de a lăsa totul în urmă și a te adapta la o nouă realitate. Asta este ceva ușor pentru mine, deoarece am învățat să nu fac rădăcini. Rădăcinile mele sunt în oameni, nu în locuri geografice sau clădiri. Nu simt apartenența față de o adresă, fie că acolo m-am născut sau am trăit cei mai frumoși ani, în schimb mă simt ancorată în puținii oameni pe care îi prețuiesc și lângă care orice loc devine “acasă”, fie el în alt colț de lume.

Mi-am învățat și copilul la fel, mai ales că acest secol, datorită tehnologiei, permite detașarea fizică de ceea ce înainte părea de neclintit. Nu știm limba nici unul dintre noi, dar asta nu înseamnă nimic. Ne vom înscrie la cursuri de franceză și vom vedea de acolo pe mai departe. Simt că m-am resucitat… Mă trezesc în fiecare zi cu entuziasm și curiozitate pentru ce voi descoperi în sat, în oraș, în oameni și în situațiile de viață ivite pe parcursul zilei…”, a povestit vedeta.

Publicat: 20 aug. 2021, 11:44 Autor: Dora Bazavan Vedete
Dora Bazavan...
Pe aceeași temă