Mucenici moldovenesti de post. Cea mai buna reteta pentru cei care tin post in aceasta perioada! VIDEO

Publicat: 08 mart. 2019, 16:36 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Mucenici moldovenesti de post. Cea mai buna reteta pentru cei care tin post in aceasta perioada! VIDEO

Daca tii post in aceasta perioada dar nu vrei sa renunti la traditia mucenicilor, iti recomandam aceasta reteta delicioasa. E buna si de impartit la biserica.

Mucenici moldovenesti de post, o reteta ce iti va rupe o ora din timpul tau liber. Ai nevoie de cateva ingrediente ieftine si foarte multa voie buna! Sunt un deliciu de post pe care ii va adora toata familia, chiar si cei mici. Pentru copii sunt extrem de deliciosi alaturi de un pahar cu lapte sau cacao. Sau poti incerca mucenici muntenesti cu zeama. Cea mai simpla reteta, ca la mama acasa! VIDEO

Mucenici moldovenesti de post, reteta

Ingrediente mucenici moldovenesti de post:

Mucenici moldovenesti de post. Cea mai buna reteta pentru cei care tin post in aceasta perioada!
Mucenici moldovenesti de post. Cea mai buna reteta pentru cei care tin post in aceasta perioada!

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 250-300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahăr

Pentru garnitură

  • 1 borcan de 340 g miere
  • nucă măcinată

Pentru sirop

  • 400 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • esenţe după gust

Preparare mucenici moldovenesti de post:


Aluat: se prepara maiaua din drojdie si o lingurita de zahar. Se freaca bine, pana la topire, se adauga o lingura de faina si putina apa calda. Se amesteca bine de tot si se lasa 10 minute la fermentat.

Maiaua se toarna peste restul de faina. Se adauga sare, apa si ulei. Se framanta bine tot aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe vas.

Aluatul trebuie sa fie usor moale. Daca e prea moale, se mai adauga faina. Daca e prea tare, se mai adauga putina apa calda si ulei. Se lasa la crescut 25 de minute.

Aluatul final se imparte in 12 bile. Se freaca pe masa pana cand ai un snur de coca. Se impleteste in forma de 8.

Fiecare mucenic se aseaza pe tava unsa cu putina grasime vegetala si faina. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.

Siropul: se fierb toate ingredientele intr-un ibric. Se lasa la racit.

Se pun mucenicii pe o tava si se insiropeaza. Se ung cu miere si se presara nuca macinata pe ei. Pofta buna!

Daca nu tii post, iti recomandam o reteta de mucenici moldovenesti din aluat de cozonac, cu lapte. Un deliciu si nu alta! 😛

Sursa: retete.unica.ro

Publicat: 08 mart. 2019, 16:36 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă