Modificări de ultima oră! Milioane de români vor fi afectați: ”Tăiem pensiile!”

Publicat: 28 Jan. 2020, 15:45 News
Modificări de ultima oră! Milioane de români vor fi afectați: ”Tăiem pensiile!”

Camera Deputaţilor a adoptat, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale!

Astăzi vom avea, după cum bine se ştie, dezbatere şi vot final pe proiectul Partidului Naţional Liberal pentru pensiile speciale şi am hotărât să votăm împotriva retrimiterii la comisie. Cele trei amendamente făcute în comisia de muncă vor fi supuse la vot şi vor fi eliminate şi dacă se ajunge la votul final vom vota pentru abrogarea pensiilor speciale, exact cum este făcut proiectul de lege al Partidului Naţional Liberal„, a spus Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, citat de rtv.net.

Korodi Attila, UDMR: ”Din păcate, dezbaterea noastră este viciată, pentru că două propuneri UDMR de eliminare totală a pensiilor sau de impozitare, raportul nu a fost întocmit corect. Cerem amânarea dezbaterii până se întocmește corect raportul”.

Consiliul Superior al Magistraturii reiterează, marţi, solicitarea adresată Parlamentului privind renunţarea la iniţiativa legislativă prin care se doreşte eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

Consiliul Superior al Magistraturii precizează, într-un comunicat transmis marţi, că a luat act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate în data de 21 ianuarie, ‘în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora’, şi atrage atenţia asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiţie.

‘Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunţării la astfel de iniţiative legislative şi îşi exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesităţii de a consolida statutul de independenţă al magistraţilor judecători şi procurori’, menţionează CSM. Mai multe instanţe din ţară anunţau săptămâna trecută că îşi suspendă activitatea în sălile de judecată, judecătorii fiind nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale.

 Ludovic Orban: „Toate pensiile nesimţite vor fi tăiate”

Cred că aproape toate pensiile speciale, dacă nu toate pensiile speciale, au fost introduse prin legi de majorităţile PSD. Printre iniţiatori sunt unii care se disting, sunt campioni în iniţiative de introducere de pensii speciale, cum e domnul deputat Florin Iordache, care a semnat patru propuneri legislative privitoare la pensii calculate altfel decât pe principiul contributivităţii„, a spus prim-ministrul, la finalul şedinţei Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

Premierul preferă ca inițiativa să fie adoptată de Parlament, pentru ca mai apoi să fie „corectată” de Guvern.

Publicat: 28 Jan. 2020, 15:45 News
Pe aceeași temă