Moartea care a îndoliat o țară întreagă! S-a stins sub ochii neputincioși ai familiei! Motivul halucinant care a dus la deces

Publicat: 25 Nov. 2019, 09:29 News
Moartea care a îndoliat o țară întreagă! S-a stins sub ochii neputincioși ai familiei! Motivul halucinant care a dus la deces

Un bărbat de 63 de ani din Bremen a murit după ce a contractat o bacterie rară din saliva propriului câine. Infecția cauzată de Capnocytophaga canimorsus se produce prin mușcătură de animal, iar cazurile sunt rare.

În acest caz, bărbatul nu fusese mușcat, ci lins de propriul său câine. Cazul a fost prezentat în European Journal of Case Reports in Internal Medicine. Bărbatul din Germania s-a prezentat la spital cu simptome de gripă, la câteva zile după ce a acestea au apărut.

La prima vedere, prezenta leziuni pe față și membre. Acesta nu fusese spitalizat recent și nu călătorise în străinătate. Nu avusese contact cu animale în afara câinelui său, dar animalul nu îl mușcase, ci îl linsese, scrie digi24.ro.

În următoarele zile, leziunile s-au extins pe întreg corpul, deși pacientul era tratat cu antibiotice. Organele interne au început să îi cedeze și piele sa a fost acoperit dă o iritație puternică.

Ulterior, s-a descoperit că pacientul era infectat cu Capnocytophaga canimorsus, deși nu fusese mușcat, nu avea imunodeficiență sau alte predispoziții. În ciuda îngrijirii medicale primite, starea bărbatului s-a deteriorat și după 16 zile de spitalizare aceasta a murit.

Infecția cu bacteria Capnocytophaga canimorsus este rară, se transmite prin mușcătura de câine, iar cazuri au fost observate de-a lungul timpului în toată lumea. Simptomele apar de obicei la 2-3 zile după mușcătură, dar pot apărea și după patru săptămâni. Persoanele de vârstă mijlocie și înaintate sunt mai expuși infecției, la fel și persoanele care petrec mult timp în compania câinilor.

Publicat: 25 Nov. 2019, 09:29 News
Pe aceeași temă