Mirela Vaida, amintirile pe care nu le va uita niciodată: ”Astea sunt bucuriile pe care o să mi le aduc aminte toată viața”

Publicat: 26 Dec. 2020, 15:27 Vedete

Mirela Vaida a vorbit despre perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când prezentatoarea TV încă se afla în anii copilăriei. Încă de mică, vedeta a respectat tradițiile și le-a dus mai departe.

Mirela Vaida a vorbit într-un interviu pentru Viva despre perioada copilăriei, despre perioada când stătea la bunica ei și mergea la colindat. Îmbrăcată alături de ceilalți copii, în pantaloni cu lână, prezentatoarea tv de la ”Acces Direct” ducea mai departe tradițiile frumoase pe care le avem!

„Sunt atât de multe, încât nu mi-ar ajunge aici nici timpul şi nici spațiul să vi le expun. Însă o să vă spun că eu mi-am trăit copilăria în satul tradițional moldovenesc, în Iaşi, într-o zonă cu oameni foarte muncitori, care nu pierdeau nicio sărbătoare şi care respectau cu sfințenie toate tradițiile.

Mirela Vaida: ”Astea sunt bucuriile pe care o să mi le aduc aminte toată viața”

Eu am pornit de mică la colindat şi la urat, bunica mea, mamaia, mergea cu noi, cu mine şi cu fratele meu, cu trăistuța de gât, pe care noi o umpleam cu colaci, cu nuci, cu mere şi cu bănuți. Eram foarte încântați, ne duceam la toate ulițele, ne simțeam în siguranță cu mamaie, care ne ducea şi trăistuța când devenea foarte grea.

Ne bucuram foarte tare când puneam colacii, covrigii pe plită, mâncam merele şi număram bănuții ăia puțini, din care ne luam ceva să ținem minte că nu am înghețat degeaba. Astea sunt bucuriile pe care o să mi le aduc aminte toată viața în preajma sărbătorilor, cu tot satul care era la sanie, iarna, pe dealuri.

Nu aveam pe atunci costume impermeabile, polar, nici ghete de schi, aveam o pereche de pantaloni din lână, care se udau imediat de la zăpadă şi înghețau până făceau țurțuri, dar eram atât de fericiți.

Deveneam mult mai puternici, chiar dacă ne curgea nasul, nu mai interesa atunci pe nimeni să facă aerosoli, nici nu exista noțiunea asta”, a declarat Mirela Vaida.

Sursă foto: Capturi video youtube, arhivă Ciao

Publicat: 26 Dec. 2020, 15:27 Vedete
Pe aceeași temă