Amintiri din copilărie. Cum erau sărbătorile în familia lui Cătălin Măruță: ”Mă teleportez pur şi simplu şi stiu exact unde era perdeaua în camera bunicii mele, unde era soba, de unde sărea motanul Costică pe mine”

Publicat: 25 Dec. 2020, 11:15 Vedete

Cătălin Măruță a povestit în urmă cu ceva timp pentru Pro TV cum era perioada sărbătorilor de iarnă în copilăria sa.

Cătălin Măruță este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România. Cel care prezintă emisiunea care îi și poartă numele a povestit la un moment dat cum petrecea sărbătorile de iarnă în copilărie, a descris locul în care a crescut și a pus accent pe mirosul pe care îl simțea de fiecare dată atunci când venea Crăciunul – și anume cel de portocală!

“Văd şi simt sărbătorile de ieri ca şi cum aş fi şi acum acolo, de câte ori ma întorc cu gândul în copilărie. Mă teleportez pur şi simplu şi stiu exact unde era perdeaua în camera bunicii mele, unde erau icoanele, unde era soba, de unde sărea motanul Costică pe mine. A rămas cu mine mirosul de portocale – ACEL MIROS, pentru ca parcă portocalele de ieri nu se simt ca cele de azi. Şi parcă văd pe şifonier bananele cumpărate verzi şi puse să se coacă. Şi ţin foarte bine minte mirosul care anunţa sărbătoarea: acela de dupa curăţenia generală, care parcă era mai curăţenie ca azi, când avem atâţia detergenţi”, spunea el pentru protv.ro.

Cătălin Măruță a vorbit despre magia Crăciunului din copilărie

“Un moment foarte viu în minte e cel în care chiar am simţit că există Moşu’: mă uitam pe fereastră, stateam cu nasul turtit pe sticla îngheţată şi când m-am întors, apăruseră cadourile. Am ştiut şi simţit atunci că există Moşu’. La fel îmi amintesc de momentul în care a venit tata cu un sac de cadouri şi mi-a zis că s-a întâlnit cu Moşu’ pe tren. A fost magic. Cel mai frumos cadou din acel sac era un binoclu pe care mi-l amintesc perfect”, a mai povestit vedeta.

„Îmi mai amintesc de momentele în care mergeam cu bunica mea la Biserică şi văd exact unde stătea acolo. Şi simt LINIŞTEA. Şi îmi e dor să merg, ca la noi, în Oltenia, în “piţărăi”, aşa se spune. Ne strângeam toţi copiii şi bătrânii satului şi luam casele la rând, la colindat. Şi eram toţi la întrecere, cine umple mai repede sacul. Și îmi lipsesc brazii copilăriei, în care puneam bomboane din care râmânea doar ambalajul agăţat, pentru că ciocolata o mâncam, şi vata pe care o puneam ca să pară pomul nins”, mărturisea prezentatorul tv.

Sursă foto: captura video youtube

Publicat: 25 Dec. 2020, 11:15 Vedete
Pe aceeași temă