Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: “Eu nu mă aştept la un nou lockdown”

Publicat: 23 Sep. 2020, 12:57 Arhiva

În cursul zilei de azi, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut declarații la Institutul Fundeni. Oficialul susține că nu se așteaptă la o nouă carantinare din cauza pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru susține faptul că nu s-ar aștepta la un nou ”lockdown”, în condițiile în care oamenii vor respecta măsurile de igienă și distanțare fizică impuse. Dacă regulile nu se respectă, atunci vor putea intra în scenă noi scenarii.

“Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate”, sunt o parte din declarațiile lui Nelu Tătaru.

“Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase”, a mai spus Ministrul Sănătății, arată Știrileprotv.ro.

Ieri au fost confirmate 1059 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Bilanț coronavirus România, 22 septembrie 2020. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat pe teritoriul țării 1059 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dar și 45 de noi decese. La Terapie Intensivă se află internați 496 de pacienți.

Până ieri, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 4.503 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.253.380 teste. Dintre acestea 21.978 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.773 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.205 la cerere.

Publicat: 23 Sep. 2020, 12:57 Arhiva
Pe aceeași temă