Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: „Aceste infectări au anumită gravitate”

Publicat: 17 Jul. 2020, 10:00 Arhiva

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre ce se va întâmpla în următoarea perioadă în țara noastră.

Mai mult decât atât, a oferit și lămuriri în privința măsurilor luate de autorități, în contextul în care ne aflăm. Autoritățile declaraseră prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile.

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia – n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate”, a spus Tătaru, scrie Agerpres.

„Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a conchis ministrul.

Sursă info: Cancan

Ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 777 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Pe teritoriul țării sunt în total 35.003 cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 777 cazuri noi de îmbolnăvire și 19 decese. În ATI sunt internați 261 pacienți în prezent. Până ieri, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. 18 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 232.902 lei.

Publicat: 17 Jul. 2020, 10:00 Arhiva
Pe aceeași temă