Ministrul Educației, declarație de ultimă oră! Își va pune toți părinții în cap

Publicat: 03 Dec. 2019, 15:48 News
Ministrul Educației, declarație de ultimă oră! Își va pune toți părinții în cap

Monica Anisie, noul ministru al Educaţiei, a vorbit după ce au fost afişate rezultatele testării PISA.

Cum a reacţionat Monica Anisie după testarea PISA

Pentru România, cifrele sunt unele dezastruoase, însă ministrul spune că „nu trebuie să ne îngrijorăm”. În urma testării PISA, România s-a clasat pe locul 47 din 79 de ţări în topul privind analfabetismul funcţional.

Ministrul Educaţiei a vorbit după testare pentru Digi24: “Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evalare internaţională.

Trebuie să facem diferenţa între Evaluările pe care le realizează ministerul Educaţiei pentru clasa a II-a, a IV-a sau a VI-a, ori evaluările de la finalul clasei a VIII-a sau de la Bacalaureat.

„Ministerul Educaţiei trebuie să găsească soluţii”

Aşa cum aţi precizat şi dumneavoastră mai devreme în materialul pe care l-aţi difuzat, accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ceea ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă, deci trebuie să ne raportăm la acest aspect.

Tocmai asta spuneam că că trebuie să ne raportăm la acest aspect şi ministerul Educaţiei trebuie să găsească soluţii astfel încât să nu mai ne aflăm în astfel de situaţii. (…)

Publicat: 03 Dec. 2019, 15:48 News
Pe aceeași temă