Mihaela Bilic sustine ca asta e alimentul la care trebuie sa renunti ca sa slabesti. E plin de calorii si destul de scump
:format(webp):quality(80)/https://ciao.ro/wp-content/uploads/2017/01/3284.jpg)
Este vorba de traditionalul ulei de gatit pe care gospodinele il pun in ciorbe, mancaruri, salate sau prajituri. Chiar daca da un gust bun mancarurilor, uleiul contine multe calorii.
O lingura din acest produs alimentar contine 900 calorii. Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca modul in care putem sa consumam uleiul e crud.
Aceasta ne sfatuieste sa renuntam la prajeli si sa punem maximum 2 linguri pe zi de ulei in salata.
Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemână decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri.
Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratiță”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta.
Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca sa ne ingrăsăm, o facem si cu un ghiveci care are ulei.
Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il dă mancarii e relativ, mai degraba e in credința noastra ca fara ulei nu se poate.
„Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriașă dacă eliminati uleiul de gatit. Si pe lângă silueta, sanatatea voastra va avea de caștigat scăpând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.
Va provoc la o incercare: renunțați o luna la sticla de ulei de gătit si descoperiți ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”.