Mersul pe jos te scapă de burtă. Ce trebuie să știi

Publicat: 28 iun. 2024, 09:58 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Mersul pe jos te scapă de burtă. Ce trebuie să știi

Poate că nu știai, dar în timpul mersului sunt implicate principalele grupe de mușchi. Astfel, acest proces are un efect pozitiv asupra sănătății, ceea ce ajută și la menținerea unei forme de invidiat. Cu cât mișcările sunt mai rapide, cu atât energia consumată este mai multă, iar fluxul sanguin este mai activ. Drumețiile sunt cele mai recomandate, atunci când doriți să scăpați de gândurile care vă copleșesc. Dacă mergeți în mod regulat, deveniți mai rezistenți, întăriți sistemul imunitar și îmbunătățiți somnul.

„Majoritatea oamenilor ard 30-40 de calorii la 1.000 de pași, ceea ce înseamnă că vor arde aproximativ 300-400 de calorii mergând 10.000 de pași. Un studiu a constatat că, exercițiile aerobice regulate, cum ar fi mersul pe jos, reduc grăsimea de pe burtă și ajută oamenii să lupte împotriva obezității. Mersul pe jos și alergatul ajută la arderea caloriilor.”, explică Ina Kishlaru, Fitness Mama.

Mersul rapid este soluția cea mai bună atunci când vine vorba despre slăbit. Acest tip de mișcare normalizează presiunea arterială, reduce posibilitatea de osteoporoză și stabilizează sistemul nervos. În plus, îmbunătățește eliberarea de insulină necesară pacienților cu diabet zaharat.

2 tipuri de mers care te scapă de burtă

Mersul cu bastoanele

Dacă vă doriți să ardeți cât mai multe calorii, atunci mersul cu bastoanele este soluția ideală. Este un tip de mers specific țărilor scandinave și este extrem de benefic. Circa 90% din mușchii corpului participă în acest proces. Se ard cu peste 46% la sută mai multe calorii decât mersul simplu.

Mersul pe banda de alergat

În cazul în care nu vă doriți să mergeți în parc sau pe stradă, atunci mersul pe banda de alergat vă poate veni în ajutor. În medie, o persoană merge cu o viteză de 4-5 km pe oră. Pentru a pierde în greutate și a intra în formă, trebuie să creșteți ritmul și să mergeți de la 5,5 la 6,5 ​​km pe oră. Creșterea ritmului, arde cu aproximativ o treime mai multe calorii.

Publicat: 28 iun. 2024, 09:58 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×