Medicul Virgil Musta: ”Ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni”

Publicat: 20 Oct. 2020, 14:07 Arhiva

Medicul Virgil Musta susține faptul că pentru ca numărul de infectări cu noul coronavirus să scadă este nevoie de un blocaj total de câteva săptămâni, însă situația se îngreunează, deoarece ne aflăm într-un an electoral, iar industria a fost afectată.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara susține faptul că ar trebui să existe un blocaj total pentru două sau trei săptămâni, pentru ca numărul de persoane infectate cu noul coronavirus să scadă. Dar acest lucru ar fi greu de realizat, deoarece ne aflăm în an electoral.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta, arată Adevărul.ro.

Medicul Virgil Musta: ”Dacă respectam acum trei luni nu eram aici”

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi severe, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

Publicat: 20 Oct. 2020, 14:07 Arhiva
Pe aceeași temă