Medicul Virgil Musta: „Este un val mai dificil din două motive…”

Publicat: 12 Apr. 2021, 15:01 Arhiva

Medicul Virgil Musta a făcut o serie de declarații pentru Antena 3 despre pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus și trebuie să fie internați în spital, înainte să dezvolte o formă gravă a bolii.

Medicul Virgil Musta susține faptul că cel de-al treilea val este mai dificil, față de celelalte două, din două simple motive: în primul rând există un număr mare de pacienți care sunt internați în unitățile spitalicești, dar și pentru că oamenii vin prea târziu la doctor și ajung să dezvolte forme grave din cauza bolii.

„Este un val mai dificil din două motive: un număr foarte mare de persoane sunt infectate, iar statistica arată că din aceștia, un număr de 20% fac forme severe, deci automat și numărul formelor severe este mare. Noi ne confruntăm cu aceste forme severe care necesită spitalizare, pentru că ele nu pot fi tratate la domiciliu. Ei au nevoie de oxigen sub o anumită presiune, element pe care nu îl pot obține la domiciliu.

Pe de altă parte, oamenii vin târziu la spital. Din păcate, în continuare, oamenii vin târziu la spital, deși am încercat să atragem atenția asupra faptului că depistarea pacientului să fie cât se poate de precoce, iar apoi să fie evaluat. Cine necesită internarea să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii”, a explicat Virgil Musta, la Antena 3.

Medicul Virgil Musta: ”Medicii de familie urmăresc pacienții în funcție de monitorizarea realizată la spital”

„De exemplu, la Timișoara, o persoană care a fost diagnosticată cu COVID-19 printr-un serviciu medical, poate să solicite evaluarea în spital. Acest departament lucrează în ambulatoriu. Persoana este adusă cu salvarea, i se recoltează analize, face un CT, iar apoi este dusă la domiciliu.

Ulterior, pacientul este informat cu privire la severitatea bolii și de necesitatea internării sau ținerii sub supraveghere de către medicul de familie. (…) Medicii de familie urmăresc pacienții în funcție de monitorizarea realizată la spital. (…) La primele semne de severitate, medicii de familie vor recomanda pacienților să se prezinte la spital pentru a fi internați”, a declarat medicul Virgil Musta.

 

Sursă foto: captură video youtube

Publicat: 12 Apr. 2021, 15:01 Arhiva
Pe aceeași temă