Medic român, traumatizat de proporțiile tragediei din Italia: ”Doar în filmele SF vezi ce e acum prin spitale”

Publicat: 31 Mar. 2020, 09:39 News
Medic român, traumatizat de proporțiile tragediei din Italia: ”Doar în filmele SF vezi ce e acum prin spitale”

Angela Câmpean este unul dintre numeroșii medici români care au ales să profeseze în străinătate. A ajuns cu ani în urmă într-un spital din Milano. Astăzi, vede zilnic moartea cu ochii, „ceva ce doar în filmele SF găsești”.

Autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia, spune femeia, care este de părere că sistemul sanitar din România nu ar face față unei reale pandemii de Covid-19.

„Când au apărut primele cazuri, autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia. Şi au continuat să nege posibilitatea unei epidemii chiar şi atunci când au apărut primele cazuri. Au susţinut că situaţia este sub control, dar s-a văzut unde s-a ajuns. Plus că au luat măsurile gradual, deşi aveau în faţa experienţa Chinei”, spune medicul roman pentru Adevărul.ro.

Angela Câmpean a vorbit şi despre situaţia din România, pe care o cunoaşte foarte bine. A plecat din ţară acum 8 ani, pentru a putea să-şi construiască un viitor. Se teme de tot ce poate fi mai rău în România, pe timpul pandemiei.

„Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

„Spitalele noastre sunt la pământ. Sunt puţine, fără dotări, iar medicii sunt speriaţi şi demoralizaţi fiindcă au fost abandonaţi şi li se cere să trateze pacienţi fără a fi protejaţi. N-au nici măcar măşti unii dintre ei, e strigător la cer. La noi s-au construit doar baruri şi biserici. Acum culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici. Asta e realitatea, de ce să ne ascundem? Când te doare în cot de sănătate, nu poţi să te vaiţi apoi când vine o catastrofă din asta şi să spui că nu ai nicio vină. Toate guvernele din România, dar absolut toate, au pe conştiinţă mii de decese, nu le-a păsat de bolnavi. Că nu e vorba doar de Covid-19”, a adăugat medicul.

Publicat: 31 Mar. 2020, 09:39 News
Pe aceeași temă