Marius Budăi: „PSD propune o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% din 2023”

Publicat: 27 sept. 2022, 13:03 Autor: Camelia Arhiva
Marius Budăi: „PSD propune o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% din 2023”

PSD propune o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% din 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, la Antena 3, că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% din 2023 și pentru există deschidere din partea partenerilor de coaliție de la PNL pentru ca acest lucru să devină realitate.

„Noi, Partidul Social Democrat am propus unele măsuri pe care să le discutăm în coaliție și sigur că atunci când propui o măsură trebuie să ai în spate și anumite analize. Noi ne-am bazat foarte mult pe cifrele de la Comisia Națională de Prognoză, pe cifrele de la Institutul Național de Statistică, pe cifrele de la Eurostat, pe cifrele de pe site-ul Ministerului Finanțelor și mă refer la execuția bugetară și, bineînțeles, pe evoluția prețurilor și ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la început de an, majorarea de 10 % a valorii punctului de pensie, majorarea cu 25 % a pensiei minime și următoarele pachete sociale”, a declarat ministrul Muncii.

Marius Budăi spune că a propus în coaliție ca pensiile să fie majorare cu cel puțin 10% de la începutul anului viitor. El a precizat că atât premierul Nicolae Ciucă, cât și liderul PSD, Marcel Ciolacu au fost de acord că acest lucru ar trebui să se întâmple.

PSD propune o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% din 2023

„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu un cel puțin 10 %, echilibrând cumva încasările din execuția bugetară suplimentare, între a sprijini mediul de afaceri cu scopul final pentru a apăra locurile de muncă existente și a sprijini categoriile sociale.

Cel puțin 10 % am propus noi PSD și m-am bucurat să văd că la ultima participare în public la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că da, pensiile trebuie să crească în România și da, trebuie să discutăm și despre o evoluție pozitivă a salariului minim în România”, a afirmat el.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, le-a solicitat celor din PSD să nu mai vină cu propuneri inflaţioniste, referindu-se la afirmaţiile acestora privind creşterea salariilor şi pensiilor.

Ciucă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile şi insistenţa social-democraţilor pe subiectul creşterii salariilor şi pensiilor, în absenţa unor cifre şi a unor proiecţii referitoare la bugetul pe 2023.

Publicat: 27 sept. 2022, 13:03 Autor: Camelia Arhiva
Pe aceeași temă