Majda Aboulumosha, în lacrimi! Fetița ei, victima rasismului! “Ești neagră!”

Publicat: 15 Jun. 2020, 17:51 Vedete

Majda Aboulumosha, în lacrimi! Fetița ei, Jacqueline, a fost victima rasismului, zilele trecute, în parc! Vedeta tv a postat un mesaj dureros pe pagina sa de socializare, în care îi roagă pe adulți, pe părinți, să-și învețe copiii să iubească și de ce suntem pe pământul acesta atât de diferiți!

Majda Aboulumosha, actrița ce s-a făcut cunoscută în telenovelele de la “Acasă TV” nu trece pentru prima dată prin astfel de situații dureroase. Și ea, la rândul ei, a fost victima rasismului, în trecut, iar acum i se rupe sufletul când vede că și fetița ei trece prin astfel de dezamăgiri. Majda și-a vărsat of-ul pe pagina ei de socializare după ce a aflat ca fetița ei, aflată în parc, a fost respinsă de alte copile! Jacqueline a vrut să se joace cu alte fetițe, însă acestea au refuzat-o spunându-i “ești neagră!”.

“Am o rugăminte la voi!

La voi Adulții, părinții! Să învățati copiii de când sunt mici de ce suntem pe pământul ăsta atât de diferiți, de ce a lăsat Dumnezeu atât de multe culori pe pământ.

Am învățat-o de când era mică pe Jacqueline să știe să-și facă singură prieteni. Venea la mine și îmi spunea că vrea să se joace și ea cu x sau y și am vrut s-o fac independentă, să învețe să lupte pentru ce vrea, să se ducă să se descurce și i-am promis că eu voi fi în spatele ei și o s-o susțin dacă are nevoie de mine, și așa făcea, se ducea și întreba copiii dacă se joacă cu ea, sau își lua o jucărie cu ea și făceau schimb.

De câte ori primea câte un refuz, îi spuneam că unii oameni nu sunt pregătiți să se joace, dar e important să nu renunțe și să caute joaca întotdeauna.

Fetița Majdei Aboulumosha, victima rasismului

Știu că trebuie să facă față și dezamăgirilor, că așa e în viață. Dar mi-am dorit mereu să facă față cu zâmbetul pe buze, să se bucure de lucruri mici, să descopere și știe că fiecare om e special prin felul lui și să aducă mereu bucurie în viața ei.

Azi m-a sunat mama și mi-a spus că Jacqueline s-a dus așa cum se duce ea de fiecare dată în parc și întreabă :

– Vreți să fim prietene? Vreți să ne jucăm?

Răspunsul fetițelor a fost :

– Nu, că ești neagră!

S-a întors la mama, dezamăgită, dar în sufletul ei știa că fetițele nu erau pregătite de joacă și ea e specială, așa cum i-am zis mereu.

Numai că în sufletul meu e Tristețe, dezamăgire. Când vine vorba despre copilul meu totul se schimbă, pentru mine ea e totul. Copiii sunt puri, sunt nevinovați. Noi Adulții avem responsabilitatea să-i formăm de mici .

I-am spus așa:

Mami, o salată e mai frumoasă și îți vine s-o mănânci când are multe culori în ea, nu?! Curcubeul apare după ploaie și e plin de culori și reprezintă speranța, nu?!

Dumnezeu ne-a lăsat atât de diferiți să învățam ce e iubirea, acceptarea, speranța. Iubirea nu are culoare, sunet, vedere, iubirea doar se simte.

Așa că orice om de pământ e special prin ce reușește să trasmită.

Atât vă rog, să învățați copiii de mici ce înseamnă iubirea, diferențele, culorile nu doar pe hârtie!

Vă mulțumesc! Vă doresc să simțiți iubirea cu adevărat, sa fiți buni și să vă bucurați de micile plăceri ! #myall #mygirl #mutmuntiipentrutine #family #lovedoesnthaveacolor #begood #nofilter”, a scris, cu durere în suflet, Majda Aboulumosha, pe pagina sa de socializare.

Fetița manechinului Laurette, bătută de colegi

În urmă cu câteva luni și fetița manechinului Laurette a trecut printr-o experiență neplacută tot din același motiv: că este de culoare! Micuța ar fi fost bătută de alți colegi. În urma loviturilor, fetița s-a ales cu dantura spartă!

„Toată copilăria mea, și mai apoi adolescența au fost umbrite de răutatile colegilor de școală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri.

Laurette: Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii

Pentru că părintii copiilor care o jignesc și o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate. Pentru că violența este, practic, una din materiile care se “ predă” cu brio în școlile din România. Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școala, plângerile mele au fost considerate “răsfăț tv”.

„Astăzi mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii”, a scris Laurette pe contul de socializare, in noiembrie 2019.

Iată că, Laurette și Majda sunt două dintre vedetele care se confruntă cu asemenea umilințe și care au avut curaj să și vorbească despre ceea ce trăiesc atât ele, cât și fetițele lor.

Capturi: Facebook Majda Aboulumosha

Publicat: 15 Jun. 2020, 17:51 Vedete
Pe aceeași temă