Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: „Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară”

Publicat: 20 Jul. 2020, 11:37 Arhiva
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară

Ludovic Orban a făcut declarații după creșterea alarmantă a numărului noi de cazuri de infectare cu noul coronavirus din ultimele zile. Premierul a explicat că nu se dorește impunerea unor noi măsuri de restricție, însă populația să respecte regulile impuse de autorități.

”Obiectivul nostru este de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea vom stabili toate măsurile și toate acțiunile care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății și vieții românilor.

Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect asupra economiei. Transmitem același mesaj către oameni, respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară care sunt simple și care au cel mai mare efect în stabilirea epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Cu privire la studiul care spune că, în luna septembrie, România va ajunge la 1 milion de infectări, premierul spune că mai multe prognoze au fost făcute de la începutul epidemiei.

”Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste privind România care aveau niște cifre pentru aprilie mai care nu s-au confirmat. În ce ne privește pe noi, ne facem datoria, a adăugat premierul.

Sdudiul care dă fiori românilor

Un studiu care se află în acest moment pe masa Guvernului estimează că România se va confrunta cu 1 milion de cazuri de coronavirus. Acest lucru ar urma să se întâmple în septembrie și asta nu este tot. La mijlocul lunii august țara noastră va îndeplini condițiile pentru a reintra în stare de urgență deoarece vor fi, probabil, între 42.000 și 58.000 de cazuri active de coronavirus, dintre care între 2.000 și 4.000 în Terapie Intensivă, potrivit documentului.

Scenariul extrem pe care îl au acum autoritățile ar putea însemna peste 1 milion de cazuri de coronavirus în România, în septembrie.

Publicat: 20 Jul. 2020, 11:37 Arhiva
Pe aceeași temă