Lista măsurilor care intră în vigoare începând cu 1 august. Ce conține etapa a patra

Publicat: 15 mai 2021, 09:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Lista măsurilor care intră în vigoare începând cu 1 august. Ce conține etapa a patra. Din data de 15 mai, autoritățile au luat decizia de a introduce noi măsuri de relaxare pentru cetățeni, având în vedere faptul că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a scăzut, precum și incidenția cazurilor pe județe. De exemplu, Capitala are sub 1.5 rata de infectare.

Pe de altă parte, CNSU – Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat o listă cu alte măsuri de relaxare din cea de-a patra etapă, măsuri ce se vor aplica pe teritoriul României începând cu data de 1 august 2021, gradual. Datele etapelor de relaxare: 15 mai, 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Iată ce conține lista cu măsurile care ar putea să se aplice începând cu luna august a acestui an. Măsurile se pot regăsi în Hotărârea nr. 29 din 14.05.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de Covid-19. Hotărârea poate fi accesată AICI.

Lista măsurilor care intră în vigoare începând cu 1 august

– activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu participarea publicului fără limită de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de 1 zi.

– menținerea portului măștii de protecție doar în următoarele spații deschise: stații pentru transportul în comun și alte zone cu potențial de aglomerare, urmând a fi reanalizată necesitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise.

– organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maxim 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. (organizatorul poate decide desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți în condițiile în care capacitatea maximă a spațiului permite asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp/persoană iar toți participanții fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.)

– reevaluarea numărului maxim de persoane care pot participa la mitinguri şi demonstrații, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

– reanalizarea necesității portului măștii de protecție în toate spațiile închise

Se redeschid piscinele, iar barurile, cluburile și discotecile vor fi la capacitate maximă, dar oamenii trebuie să fie vaccinați

– permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 300 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și portul măștii de protecție.

– reluarea activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– reluarea activității operatorilor economici care gestionează piscine în spații închise cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

– permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații închise cu participarea a maxim 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. (organizatorul poate decide desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți în condițiile în care capacitatea maximă a spațiului permite asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp/persoană iar toți participanții fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.)

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 15 mai 2021, 09:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×