Lacul celor 1000 de insule scufundate! Locul asta din China te va fascina cu frumusetea lui

Publicat: 02 feb. 2017, 12:59 Autor: Echipa Ciao.ro Life

În provincia Zhejiang din China se află Lacul Qiandao care adăpostește, în adâncuri, peste 1000 de insule și orașe antice. Mai exact 1078 insule mai mari și câteva sute de insule mai mici. Lacul s-a format în anul 1959, după ce aici a fost construită o centrală hidroelectrică. Numele său este justificat, pentru că în acest loc minunat sunt situate 1078 insule extrem de frumoase, teritoriul cărora este în proporție de 81% acoperit de păduri.

În aceste păduri sunt aproximativ 60 de specii diferite de animale și 90 de specii de păsări. Lacul își datorează apariția implicării omului. Qiandaohu a apărut la mijlocul secolului trecut, atunci când canalul de râu a fost blocat pentru a se construi o centrală hidroelectrică. Aceasta fost prima centrală hidroelectrică din țară.

Prin urmare, de aici au trebuit sa fie mutate 1300 de sate, iar 20.000 de hectare de teren agricol au fost inundate. Lacurile din zona insulelor s-au ridicat la 573 de mii de kilometri pătrați. Apa din această locație unică este diferită prin transparența sa extraordinară. Anume apele lacului Qiandaohu au stabilit brandul local de apă minerală Nongfu Spring. Volumul de apă în Qiandaohu este de 17,8 kilometri cubi. Numeroasele insule de aici au o suprafața totală de 86 de kilometri pătrați
Dimensiunile lacului sunt atât de mari încât el a câștigat titlul de cel mai mare lac de apă dulce din estul Chinei. Fiecare insulă de pe lac are propriul nume și propriile atracții. Urcatul pe dealurile din jur oferă panorame fascinante care sunt un adevărat deliciu pentru ochii curioșilor.

În anul 2002 a existat un eveniment remarcabil, care i-a adus lui Qiandaohu o mare faimă și popularitate. În partea de jos a lacului au fost descoperite două dintre cele mai vechi orașe din lume. Istoria acestor ruine este estimată de oamenii de știință la 1800 de ani.

Sursa

Publicat: 02 feb. 2017, 12:59 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×