La ce nu renunța niciodată Nicolae Ceaușescu! Menajera soților a dezvăluit cum se menținea sănătos liderul politic

Publicat: 06 Feb. 2020, 16:20 News

Nicolae Ceaușescu a avut o sănătate de fier și niciodată nu a renunțat la programul său sănătos și la somnul de frumusețe. La vârsta de 40 de ani, liderul politic avea un organism tânăr și sănătos!

Menajera soților Ceaușescu, Suzana Andreiaș, a mărturisit că bărbatul consuma multe verdețuri.

„Ceauşescu nu era pretenţios la mâncare. Dacă ştiai să i-o faci gustoasă şi cu buruieni multe, era minunat. Îi plăcea ciorba de lobodă, făcută cu zarzavat, acrită cu borş, îi plăcea ciorba de salată, ciorba de ştevie, mâncarea de spanac, spanac piure cu ouă ochiuri, urzici… mânca mai mereu din astea“, a spus ea, potrivit Historia.

Soții Ceaușescu consumau carne doar sâmbăta și duminica. Nicolae Ceaușescu mânca cu poftă budinca din clătite și spanac, pulpe de pui umplute, piftie de crap, știucă umplută cu crap și papricaș de pui.

Pe de altă parte, la categoria dulciuri, Nicolae Ceaușescu prefera desertul făcut în casă: “La desert, voiau dulciuri făcute în casă: plăcintă cu brânză sau minciunele, care le plăceau mult. Făceam minciunele cu cocă, cu ou, cu un pic de oțet ca să fie fragede. Coca o întindeam ca pe o foaie de tăiței, mult mai subțire decât o foaie de tăiței, o tăiam cu o formă de melc sau trandafir și o puneam în ulei, la prăjit. Ieșea o floare mare cât o farfurie. Eu i-am învățat cu desertul ăsta“.

Totodată, Elena Ceaușescu era mare amatoare de colivă. Astfel că, dacă mergea la pomeni, prefera să mănânce colivă și colaci.

Nicolae Ceaușescu își făcea somnul de frumusețe

Menajera soților a povestit: „Chiar peste hotare, prefera să nu mănânce, dar să doarmă. După-amiaza, când se trezea, nu se activa imediat sută la sută. Dacă te chema la prima oră după somn, era dificil, mofturos. ovarăşul Ceauşescu dormea o oră şi jumătate, două, când venea acasă, în fiecare zi. Dacă venea la două acasă, dormea până pe la cinci”.

Publicat: 06 Feb. 2020, 16:20 News
Pe aceeași temă