Klaus Iohannis a votat: „Să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru. Vă invit pe toți: Mergeți la vot!”

Publicat: 27 Sep. 2020, 10:41 General

Președinte Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală, în jurul orei 9:30, la alegerile locale, prilej cu care a făcut un apel către români pentru a se prezenta la vot.

Klaus Iohannis a venit la votare fără soţia sa, aşa cum s-a mai întâmplat.

”Este o zi foarte importantă. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri, este foarte important să mergem la vot. Să nu lăsăm pe alțîi să decidă în locul nostru. Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să ii alegem pe cei care pot face ceva, pentru că de ei depinde cum arată școală, cum funcționează un spital, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie. Vă invit pe toți: Mergeți la vot!”, a declarat Klaus Iohannis. 

Urnele s-au deschis la ora 7.00

La ora 7 s-au deschis secțiile de votare. Procesul electoral va dura până la ora 21. Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

 

Publicat: 27 Sep. 2020, 10:41 General
Pe aceeași temă