Kilograme în plus? Scapă de retenția de apă acumulată din cauza exceselor alimentare de sărbători

Publicat: 06 ian. 2022, 16:00 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Kilograme în plus? Scapă de retenția de apă acumulată din cauza exceselor alimentare de sărbători

Retenția de apă este unul dintre cele mai frecvente efecte care se instalează în urma exceselor alimentare pe care le-am făcut cu toții de sărbători.

Acum că a trecut nebunia, a venit vremea să ne reconstruim, să revenim la stilul de viață sănătos pe care îl aveam înainte de Crăciun și Revelion.

Ne urcăm pe cântar și descoperim că avem cu până la 5 kg mai mult decât acum o săptămână. Este, într-adevăr o realitate, însă vestea bună este că mult din acest surplus este apă. Dacă luăm rapid deciziile corecte, vom scăpa de această retenție de apă rapid și sănătos.

Ce avem de făcut ca să scăpăm de retenția de apă?

Medicul de familie Petre Laurențiu și specialistul în masaj cu bambus Dan Bujor ne oferă în cele ce urmează sfaturi practice care să ne ajute să revenim rapid la forma inițială.

„Conform studiilor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. Nu este vorba atât despre manifestările neplăcute ale retenției de apă, cât despre multiplele cauze ale acesteia și despre faptul că în încercarea de a identifica o schemă de tratament care realmente să funcționeze, ajungi vrând-nevrând în situația de a nu mai știi ce să faci și de unde să apuci chestiunea. Asta pentru că în cazul retenției de apă, NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare”, explică dr. Laurențiu Petre, medic de familie .

Retenția de apă poate fi combătută de masajul cu bambus

În cazul retenției de apă, nu există o soluție miraculoasă care să stopeze definitiv reacțiile inflamatorii ale organismului, ci doar metode de prevenție și ameliorare. Masajul cu bețe de bambus reglează disfuncțiile interne și are în același timp efecte vizibile pe corp. În plus, acest tip de masaj poate fi efectuat inclusiv de către persoanele cu varice, cărora le este contraindicat drenajul limfatic clasic – se lucrează cu bete de bambus mai groase care nu afectează venele.

„Masajul cu bambus este cea mai sigură și mai eficientă metodă de prevenție a retenției de apă, deoarece stimulează în mod natural drenajul, fără a demineraliza organismul și fără a-l supune vreunui stres. Fiind un masaj energic, bio-stimulant și creat special pentru a reactiva funcțiile ce asigură bunul mers al mecanismelor interne, masajul cu bețe de bambus contribuie semnificativ la eliminarea apei în exces din organism și la limitarea inflamației. Într-o primă etapă, pentru stimularea eliminării surplusului de apă din organism, indicat ar fi să îți rezervi un pachet de 8-10 ședințe de masaj cu bețe de bambus, efectuate de două ori pe săptămână, urmând ca întreținerea să fie realizată la una sau două săptămâni (maxim). Retenția de apă este o problemă recurentă, așadar menținerea rezultatelor obținute de la o ședință la alta este esențială. Atât pentru starea fizică, cât și pentru cea psihică”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus, acreditat.

În plus, pe lângă această terapie, specialiștii îți recomandă să ai grijă la alimentație

– consumă mai multe legume neprocesate: legume, fructe, cereale
– alege fructe, legume si lactate bogate in potasiu (portocale, banane, avocado, spanac, cartofi, fasole verde, lapte, iaurt)
– BEA APĂ – minim 2 litri zilnic. Mentinand nivelul de hidratare al organismului la cote optime, acesta nu va mai avea tendinta de a inmagazina atat de mult lichid.

Publicat: 06 ian. 2022, 16:00 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă