Jurnalistul George Stanca a murit! A suferit un stop cardio-respirator

Publicat: 04 Feb. 2019, 16:47 Life

Cunoscutul jurnalist George Stanca a murit in decursul zilei de azi, 4 februarie 2019, la ora 15:00, dupa un stop cardio-respirator.

George Stanca, ziarist, poet si publicist era internat la Spitalul „Sfanta Maria”, unde a decedat, corpul nemaifiind in stare sa lupte. Se pare ca acesta era bolnav de mai multe luni.

Jurnalistul a trecut prin momente neplacute in urma cu ceva timp, cand a fost condamnat la inchisoare pentru plagiat. Dupa acest episod, a primit un an cu suspendare, potrivit Cancan.

Condamnarea s-a facut in decembrie 2013, cand Ghenadi Strungar, asa cum era cunoscut in mediul literar, a primit un an cu suspendare pentru ca si-a insusit traducerea romanului „Jurnal” de Lev Tolstoi. George Stanca s-a nascut in 1947 in Buftea si a fost absolvent al scolii primare din Giulesti Sarbi.

Jurnalistul George Stanca a murit de inima

Biografie

1954-1961 Absolvent al școlii primare din Giulești Sârbi, cartier aflat la marginea Bucureștiului, raion Gheorghe Gheorghiu Dej București.

Primele încercări literare se adresează revistelor „Cravata roșie”, „Luminița” și încercările lui de a-și publica versurile.

1961-1965 Liceul Doamna Stanca din București.

1965-1973 Absolvent al Institutului de Construcții București, obținând diploma de inginer.

Din 1970 a lucrat pe șantierul Chiajna, la un depozit legume fructe, ulterior la prefabricate

Jurnalistul George Stanca a murit

Cariera literară și artistică evoluează în paralel cu cea de inginer.

1971 Debut ca publicist în revista „Săptămâna” lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzică pop-rock-ușoară și devenind „comentator muzical” cum îi plăcea să se numească, nu cronicar.

1972 Colaborează la Săptămâna lui Barbu

1971-1972 Colaborator „Contemporanul”, „Scînteia Tineretului”

1973-1975 Redactor „Flacăra”, membru fondator alături de Adrian Păunescu și Dorin Tudoran, șef pagină muzicală, secretar muzical al Cenaclului Flacăra și reporter.

Tot la Flacăra, în paralel, și-a găsit și o preocupare „serioasă”, de care s-a îndrăgostit pe viață și pe care nu a părăsit-o niciodată: reportajul.

Sursa: Wikipedia

Publicat: 04 Feb. 2019, 16:47 Life
Pe aceeași temă