Ionela Prodan, avere de 2 milioane de euro! Cum a strans aceasta suma impresionanta

Publicat: 06 Apr. 2019, 18:00 Vedete

A trecut un an de cand artista de muzica populara a incetat din viata. A fost rapusa de o boala crunta si nemiloasa, mult prea devreme.

Ionela Prodan, avere de 2 milioane de euro. Artista a strans ban pe ban pana in ultima zi de viata. Anamaria Prodan a publicat memoriile mamei sale. Era una din dorintele Ionelei Prodan, inainte de moarte. Cartea se numeste Cantecul vietii mele si a fost lansata pe 5 aprilie.

Cartea „Cântecul vieţii mele” este despre viata Ionelei Prodan. Cantareata de muzica populara a avut un trai greu, dar presarat cu multe amintiri frumoase. Anamaria Prodan este cea care i-a indeplinit aceasta dorinta mamei sale. Ionela Prodan a murit in urma cu un an.

Ionela Prodan, avere de 2 milioane de euro

  • “Mama e un om drept, serios şi familist. A cântat până când a scuipat sânge şi a avut puterea de a strânge fiecare bănuţ pentru noi, familia ei. Ne-a oferit, de una singură, ceea ce nimeni nu şi-ar putea imagina vreodată. Pentru că visul ei a fost ca noi să ajungem mai mari decât ea.
  • Datorită mamei am cunoscut pe rând tainele pianului, strălucirea orelor de canto şi dicţie sau pasiunea pentru limbi străine. Nu am dus lipsă de nimic. Mama a trăit şi trăieşte pentru noi!”, spunea Anamaria Prodan, mereu.

Cum a facut Ionela Prodan avere

Cantareata de muzica populara a castigat bani frumosi din nunti si diverse evenimente. Aceasta a lasat fiicelor sale 2 milioane de euro, ca mostenire. Ionela Prodan s-a nascut intr-o familie de chiaburi, extrem de instariti. Acestia au fost persecutati de comunisti.

  • “Ghinionul Mariei (mama Ionelei – n.r.) a fost că s-a născut într-o familie bogată şi că a fost căsătorită cu fiul (Ion Prodan – n.r.) unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Dăbuleni. Au demarat o afacere care s-a dovedit profitabilă. După anul 1950, li s-au confiscat bunurile şi au devenit nişte slugi la stat. Impozitele neplătite au dus-o pe Maria, în 1952, la închisoarea din Caracal, pentru un an şi jumătate”, povesteşte Anamaria, conform click.ro.

Ionela Prodan, refugiu in muzica

Avea talent si a crezut in el. Ionela a ajuns la Festivalul Cantarea Romaniei, in ciuda faptului ca mama ei o trimitea la facultate. Isi dorea ca fiica ei sa invete si sa scape de munca la sapa. Ionela Prodan a facut facultatea la Craiova unde si-a continuat si cariera. Soarta a facut ca artista sa ajunga la Bucuresti, oras unde mama ei nu voia sa isi vada fiica:

  • “Nu! Dacă aud că pleci la Bucureşti, anunţ Miliţia şi te dau la dispăruţi. Să nu aud de lăutari, de toate curvele şi de toţi stricaţii de la Bucureşti! Copilului meu nu-i trebuie lumea aia de proastă factură. Locul tău e la Craiova, să faci carte, să ajungi profesoară, să vii înapoi la liceu, la Dăbuleni, să predai la copii. Uită-te la frati-tu Titu, a ajuns inginer la Ploieşti, s-a realizat!”
Publicat: 06 Apr. 2019, 18:00 Vedete
Pe aceeași temă