Ioana Tufaru, în lacrimi la mormântul mamei! Fiica Andei Călugăreanu a dat de pomană în cimitir – Video Exclusiv!

Publicat: 14 Aug. 2019, 15:17 Vedete

Ioana Tufaru a fost astăzi la mormântul mamei sale, regretata Anda Călugăreanu, care s-a stins din viață în urmă cu 27 de ani.

Ioana Tufaru, în lacrimi la mormântul mamei! Regretata actriță, Anda Călugăreanu, s-a stins pe 15 august 1992, în urmă cu 27 de ani, ea fiind răpusă de o boală nemiloasă. Fiica ei, Ioana, a fost la mormântul ei să-i aprindă o lumânare, dar și să împartă pachete. Ciao.ro îți prezintă imagini exclusive de la Cimitirul Bellu unde este înmormântată Anda Călugăreanu, dar și un interviu emoționant cu fiica ei, Ioana Tufaru.

 Tufaru a împărțit pachete la cimitir

Reporter: Ioana, astăzi este o zi mai puțin fericită pentru tine. Te afli la cimitir, la mormântul mamei tale…

Ioana Tufaru: Da. Mama s-a stins în urmă cu 27 de ani, fix pe 15 august. Eu am venit la mormântul ei, astăzi (14 august – n.r.) pentru că pe 15 august nu pot să ajung. Da, ea s-a ridicat la Ceruri de Sfântă Mărie, din păcate.

Reporter: Îți mai amintești momentul acela dureros…

Ioana Tufaru: Sigur. Mi-a murit în brațe. Asta nu se poate uita niciodată.

Reporter: Ce vârstă aveai când mama ta s-a stins?

Ioana Tufaru: 14 ani, eram practic un copil, însă eram destul de mare încât să-mi pot aminti exact totul. M-a marcat, m-a traumatizat. Și de când sunt și eu mamă la rândul meu… nu știu, parcă îmi este din ce în ce mai dor de ea.

Plus că mi-aș fi dorit foarte tare ca Luca să aibă bunici. Luca nu mai are deloc bunici, nici din partea mea, nici din partea lui Ionuț.  Pe mine m-au crescut bunicii până la 7 ani și știu cât de importanți sunt bunicii în viața unui copil. Asta este cel mai mare regret al meu, cea mai mare durere a mea, că nu mai are bunici deloc.

Dar el știe cine a fost mamaie, îi arăt mereu melodii cu ea, pe Youtube.

Ioana Tufaru la mormantul mamei sale

Ioana Tufaru: „Mi-aș dori tare mult să întorc timpul să o aduc înapoi pe mama”

Reporter: L-au dus vreodată pe Luca la mormântul mamei tale?

Ioana Tufaru: A fost de 2 ori, da, dar era mai mititel. Știe că mamaie e Sus. Eu i-am zis că mamaie este Sus, pe o stea, și se uită la el. Așadar,  copilul știe. Și va ști și când va fi mai mare și va conștientiza el mai mult, va ști exact cine a fost bunica. Bunicii amândoi, de ce nu. Că până la urmă și tatăl meu a fost o valoare pe care nu i-am contestat-o niciodată, eu i-am contestat valoare de om, dar de actor… niciodată. Luca va ști cu siguranță cine au fost bunicii și ce origini are.

Reporter: Când spui cuvântul “mamă” și te gândești la ea, ce imagine ai în ochi, la ce te gândești? Cum ți-o amintești?

Ioana Tufaru: Am imaginea ei așa cum o știam eu: imaginea unei femei frumoase, imaginea unei femei blânde, care mi-a fost mai mult decât mamă… mi-a fost o prietenă. Mi-e foarte dor de ea. Parcă din ce în ce mai dor pe zi ce trece și pe an ce trece. Mi-aș dori tare mult să întorc timpul să o aduc înapoi, cu toate că știu că asta nu se mai poate…

 Reporter: Ai visat-o vreodată?

Ioana Tufaru: Ooo, în 27 de ani am visat-o, da. Dar în diverse ipostaze. Țin minte că o dată îmi cerea o pătură că îi este frig, m-am dus am cumpărat o pătură și am dat-o de pomană, pe urmă îmi cerea apă – am cumpărat o sticlă cu apă și am dat-o unei femei pe stradă…

Ioana Tufaru la mormantul mamei sale

 Tufaru, de 4 ori pe an la mormântul Andei Călugăreanu

Reporter: Ți-a transmis vreodată vreun mesaj? 

Ioana Tufaru: În general nu am visat-o dându-mi sfaturi, mesaje. O singură dată am visat-o în mașină, la volan, și am întrebat-o “ce faci?” și ea mi-a răspuns: “Ce să fac, te asteptam”. Asta îmi spunea. În rest n-am visat-o sfătuindu-mă cu ceva, decât că îmi cerea câte ceva.  Ba că îi este frig și vrea pătură, ba că vrea o cană cu apă. Țin minte că o dată îmi cerea o țigară. M-am dus la cineva și am dat o țigară și am zis “știu că nu e bine să dai țigară de pomană, dar am visat-o pe mama și mi-a cerut o țigară”. Ea era fumătoare.

Reporter: Cât de des mergi la cimitir la mormântul ei?  

Ioana Tufaru: Trebuie să recunosc  că în ultimul an am venit mai rar pentru că nu prea am avut timp. Luca (4 ani) îmi ocupă destul de mult timp. Dar mi-am fixat 4 date pe an în care vin: De Sfântă Mărie, că atunci a decedat, de ziua ei – pe 24 octombrie, de Crăciun și Paște. Fac niște pachețele și vin să împart.

 Eugenie, pate și chiflă de pomană

Reporter: Și astăzi ai pregătit pachețele de pomană. Ce ai pus în ele?

Ioana Tufaru: Da, am pregătit. După buget am pus azi: o eugenie, un pateu și o chiflă, și un pahar cu suc. După buget…

Reporter: De îngrijirea mormântului cine se ocupă?

Ioana Tufaru: Nu mă ocup eu, ci angajații de aici și din câte am înțeles plătește domnul Medeleanu, soțul mamei. Sunt foarte mulțumită, arată foarte bine mormantul, este îngrijit. Când vin, de obicei, găsesc flori proaspete, lumânări. Acum nu am găsit, probabil din cauza că a fost foarte cald și nu a mai fost nimeni…

 

 

 

 

 

Publicat: 14 Aug. 2019, 15:17 Vedete
Pe aceeași temă