Inventia care te poate ajuta sa-ti incarci telefonul oriunde! Mini eolienele care au 650 grame si folosesc vantul pentru a genera energie

Publicat: 30 mart. 2018, 13:08 Autor: D. C. News 3

Cantareste doar 650 de grame si te scapa de grija bateriei care e mereu pe duca.

Te-ai gandit vreodata cum e sa-ti poti incarca telefonul oriunde? Sa nu mai fi dependent de o priza ca sa poti beneficia de toate avantajele tehnologiei moderne? Ei bine, acest lucru este posibil acum datorita lui Trinity.

Este vorba despre o generatie noua de mini-eoliene pe care le poti lua cu tine oriunde calatoresti. Exista mai multe modele de 50, 400, 1000 si chiar 2,500 W, cea mai mica dintre acestea cantarind doar 650 de grame, iar cea mai mare 19 kg. Cea mare se presupune ca are capacitatea de a incarca pana si o masina electrica. Janulus, compania din Minnesota care a creat Trinity, a cunoscut succesul in 2014 prin campania Kickstarter care a adus lumii primul model de astfel de mini-eoliene.

Mini eolienele care au 650 grame

Mini eolienele care au 650 grame

„Am vazut foarte mult potential si foarte multe modalitati de productie care ar putea fi puse in practica”, a declarat August Agustsson, Vice Presedinte Janulus. „Oamenii devin tot mai insetati de energie cand vine vorba despre smart phone-urile lor.

Trinity e foarte usoara si o poti cara peste tot cu tine ca pe un fel de baterie de rezerva”, a adaugat barbatul. Se pare ca pana si CEO-ul Janulus, Einar Agustsson poarta in rucsac o astfel de mini-eoliana oriunde ar merge.

Turbinele eoliene au fost folosite in trecut in gospodarii pentru morarit sau pomparea apei. Astazi aplicatiile micro turbinelor eoliene sunt destinate generarii de energie electrica in zonele izolate.

Pentru a obtine un randament satisfacator al turbinei eoliene este foarte importanta alegerea locatiei, deoarece viteza vantului difera foarte mult de la o zona la alta si de alti factori locali: inaltime turn, locuinte invecinate, vegetatie, dealuri etc.

Vegetatia si locuintele invecinate influenteaza curgerea aerului in turbina si implicit reducerea puterii generate.

Publicat: 30 mart. 2018, 13:08 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă
×