Intrare libera la Muzeul Antipa pentru femei, de Martisor

Publicat: 28 feb. 2019, 15:04 Autor: Echipa Ciao.ro News 2

Intrarea la Muzeul Național "Grigore Antipa" din București va fi gratuită pentru doamnele și domnișoarele care trec pragul vineri, cu ocazia Mărțișorului.

Intrare libera la Muzeul Antipa pentru femei, de Martisor. Două expoziții temporare sunt disponibile publicului Muzeului Antipa. Astfel, „Un veac de zoologie” dezvăluie amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani, care au influențat viitorul acestei științe: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.

Structurată în cinci secțiuni, expoziția elogiază realizările științifice ale acestor savanți prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații importante din biografia lor, de documente, cărți și alte lucrări publicate, precum și a unor obiecte care le-au aparținut.

Intrare libera la Muzeul Antipa pentru femei, de Martisor

Cea mai recenta expoziție temporară este cea realizată de studenții secției de grafică de la Universitatea Națională de Arte din București, din clasa conferențiarului universitar Stela Lie. Folosind natura ca subiect, studenții au desenat de-a lungul timpului în cadrul muzeului, iar lucrările lor sunt reunite într-o expoziție care este organizată în două secțiuni.

În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene originale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalație formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea și diversitatea naturii.

Porțile muzeului vor fi deschise vineri, 1 Martie, între orele 10.00 – 18.00.

Publicat: 28 feb. 2019, 15:04 Autor: Echipa Ciao.ro News 2
Pe aceeași temă
×