Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când vine, cu adevărat, primăvara

Publicat: 12 mart. 2021, 12:41 Autor: Elena Arhiva
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când vine, cu adevărat, primăvara

Deși suntem la mijlocul lunii martie, iarna pare că s-a instalat confortabil nu își dorește să plece prea curând. Meteorologii au transmis, vineri, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, potrivit căreia temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 15 – 23 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. O abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile vestice și în zona montană aferentă. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării. Dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sud-estice, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 23 – 29 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână. Posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 5 – 12 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și: Prognoza meteo pe luna martie

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 12 mart. 2021, 12:41 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă