Inotatorul olimpic Adrian lupta cu cancerul testicular. Sportivul trece printr-o reala drama

Publicat: 18 mai 2019, 15:20 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Sportivul in varsta de 30 de ani a fost diagnosticat recent cu o boala nemiloasa. Este greu de depistat cum simptomele vizibile sunt rare.

Inotatorul olimpic Nathan Adrian lupta cu cancerul testicular. Ieri, acesta a avut o proba pentru care sustine ca nu s-a mai agitat. In prezent, viata medaliatului de 5 ori la Olimpiada este concentrata strict pe lupta cu cancerul testicular, informeaza ftw.usatoday.com.

Inotatorul olimpic Nathan Adrian a fost operat de doua ori. Prima oara in decembrie 2018, a doua oara in ianuarie 2019. I s-a extirpat o tumora si cativa ganglionii limfatici. Si-a pus pauza carierei de inotator, pentru prima oara in viata sa. Adrian inoata de la varsta de 4 ani.

Inotatorul olimpic Nathan Adrian lupta cu cancerul testicular

Sportivul isi face revenirea in inot in acest weekend, in cadrul TYR Pro Swim Series din Bloomington, Indiana. ”Victorie, esec, primul, ultimul… Vreau doar sa imi intru inapoi in ritm, in rutina mea. Asta imi doresc momentan. Nu stiu daca pot inota repede sau nu, dar ma bucur ca pot concura din nou”, a marturisit sportivul pentru sursa citata.

Dupa a doua operatie, din ianuarie 2019, Nathan Adrian a inceput recuperarea. Nu are voie sa care greutati sau sa isi ridice mult mainile deasupra capului. Cu toate ca a fost operat, medicii nu stiu daca sportivul a scapa de cancer sau nu. Pacientul nu are nevoie de chimioterapie, un lucru bun pentru corpul sau.

Pentru a se asigura ca boala nu reapare, inotatorul olimpic Nathan Adrian trebuie sa faca, in urmatorii ani, cate un RMN si analize de sange o data la trei luni. Cancerul testicular a inceput sa faca tot mai multe victime in randul barbatilor. Este greu de depistat chiar si de medici. Este indicat ca fiecare barbat sa isi faca 1 control, pe an.

Publicat: 18 mai 2019, 15:20 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă