Ingredientul secret pe care Sorin Bontea îl foloseşte în reţeta de ardei umpluţi. Juratul de la Chefi la cuţite îţi explică ce trebuie să faci pas cu pas
Ingredientul secret pe care Sorin Bontea îl foloseşte în reţeta de ardei umpluţi. Celebrul bucătar de la Chefi la cuţite a venit recent în ajutorul gospodinelor care îl urmăresc cu o reţetă inedită. Ca de fiecare dată a împărtăşit cu acestea şi câteva trucuri care le vor fi de mare ajutor în bucătărie. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pas cu pas.
De-a lungul timpului, multe dintre gospodine au încercat tot felul de reţete de ardei umpluţi. Sorin Bontea a dezvăluit recent cum poţi obţine acest fel de mâncare delicios. Cu siguranţă ai în bucătărie toate ingredientele. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente
ardei grași;
40 grame orez (la 100 grame carne);
ceapă, după gust și preferințe;
carne tocată de porc;
pastă de tomate;
condimente: sare, piper;
ulei de floarea-soarelui/măsline.
Pe lângă toate aceste îngrediente, juratul de la Chefi la cuţite adaugă întotdeauna în carnea pentru ardeii umpluți cimbru. Este un ingredient des utilizat în diverse tipuri de mâncare, pentru a le stimula aroma și a intensifica gustul preparatului.
Mod de preparare
Pune uleiul la încins într-o tigaie.
Curăță, spală și toacă ceapa.
Adaugă ceapa în ulei și călește-o până devine aurie.
Pune o lingură de pastă de tomate deasupra cepei.
Adaugă orezul în tigaie și lasă amestecul la călit 1 minut.
Lasă compoziția la răcit, iar în acest timp pregătește carnea.
Pune în carne sare, piper și cimbru și amestecă compoziția.
Spală și pregăteşte ardeii pentru a fi umpluți.
Formează un amestec din două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, sare și piper.
Umple ardeii cu compoziția pe bază de carne și orez.
Pune ardeii într-o tigaie cu puțin ulei încins și lasa-i la prăjit cât să prindă culoare.
Pune sosul de roșii, după ce a dat în foc, peste ardei.
Bagă ardeii la cuptor, la 170 de grade, până când fierb foarte bine.