Sorin Bontea, reţeta secretă de pâine cu doar un gram de drojdie. Celebrul bucătar îţi explică ce trebuie să faci pas cu pas

Publicat: 14 oct. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
Sorin Bontea, reţeta secretă de pâine cu doar un gram de drojdie. Celebrul bucătar îţi explică ce trebuie să faci pas cu pas

De pe mesele românilor unul dintre alimentele care nu lipseşte aproape niciodată este pâinea. Din acest motiv, chef Sorin Bontea a dezvăluit reţeta lui secretă şi foarte gustoasă de pâine cu doar un gram de drojdie. Iată ce trebuie să faci pas cu pas.

Dacă eşti pasionat de bucătărie şi preferi să îţi faci singur pâinea, acest articol este pentru tine. Sorin Bontea vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi care te vor ajuta cu siguranţă în bucătărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 20g de sare
  • 1g de drojdie
  • 780ml apă caldă

Sorin Bontea explică ce trebuie să faci pas cu pas

„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.

O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță.

Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”, a mărturisit celebrul chef.

Sorin Bontea, reţeta secretă de pâine cu doar un gram de drojdie

Lasă aluatul să se mai dospească timp de 50 de minute într-un bol sau coș acoperit cu puțină făină pe margini, la temperatura camerei, apoi te poţi apuca de treabă! Înainte de toate, chef Bontea recomandă să preîncălzim cuptorul la 250 de grade Celsius. În plus, în cuptor, introduce o cratiță de fontă pentru a o încălzi timp de 20-30 de minute.

Ce urmează este foarte simplu. Așează coca dospită în cratița fierbinte de fontă și acoperă cu capacul. Coace la 250 de grade Celsius timp de 30 de minute.

După scoate capacul și mai coace pâinea în cuptor încă 10-15 minute, în funcție de cât de rumenă dorești să fie. Şi asta e tot! Poftă bună!

 

Sursă foto: colaj CIAO

 

Publicat: 14 oct. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă