Incredibil! A fost creat un vaccin care stopeaza dependenta de droguri. Iata cum va functiona si cand va fi disponibil pe piata

Publicat: 02 Mar. 2018, 14:00 News 3

Un vaccin menit sa stopeze dependenta de droguri ar putea salva milioane de vieti.

A fost creat un vaccin care stopeaza dependenta de droguri

Din cate se pare, acel vaccin va stopa dependenta de heroina, pentru ca odata administrat va ajuta creierul sa nu mai simta efectele drogului. Astfel, substanta nociva nu va putea trece de bariera sange-creier si vor scadea si sansele ca persoanele care folosesc heroina sa se mai atinga de acel drog.

Mai mult, la baza studiului a stat o idee intuitiva care exista de aproape 50 de ani si potrivit careia un astfel de vaccin ar putea produce anticorpi ce vor tine heroina in sange. Intr-un alt studiu similar, cercetatorii au mai aplicat acelasi principiu prin care va fi creat si vaccinul pentru dependentii de nicotina.

Desi proiectul inca se afla la fazele de testare, specialistii sunt de parere ca progresul ce a fost facut pana acum e unul cat se poate de promitator. „Vrem sa oferim un mecanism diferit pentru a preveni acest abuz de substante”, a spus profesorul Kelly E. Dunn.

« Pagina anterioară Continuarea articolului »

Publicat: 02 Mar. 2018, 14:00 News 3
Pe aceeași temă