Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic, de la nastere! Rezultatele acestui studiu sunt uimitoare. Trebuie sa le afli!

Publicat: 28 Feb. 2018, 18:06 Parenting

Daca esti genul de parinte care isi imbratiseaza des copilul, te felicitam! Daca nu, te incurajam sa o faci.

Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic, de la nastere! Cercetatorii au ajuns la concluzia ca afectiunea fizica ajuta copiii sa se dezvolte sanatos si armonios. Pe scurt, cu cat imbratisezi un bebelus mai des, cu atat creierul lui se dezvolta mai bine.

Nationwide Children’s Hospital din Ohio a condus studiul care a dus la aceasta concluzie. Cercetatorii de acolo sustin ca bebelusii nascuti prematur raspund la afectiuni fizice mai putin decat cei nascuti normal.

Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic

Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic, de la nastere!Cu toate astea, copiii care au parte de afectiune de la parinti sau de la membri din spital au un raspuns mai puternic al creierului. Dr. Nathalie Maitre, cercetatoare in acest studiu, sustine ca aceasta ultima descoperire este foarte importanta. Se pare ca orice contact fizic ajuta copii la dezvoltare.

Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic, de la nastere!Fie ca il tii in brate, ca il legani sau ca esti langa el si il tii de manuta sau de picior, creierul unui bebelus se dezvolta mai bine decat al unui copil care duce lipsa de afectiune fizica de la parinti. Dr. Nathalie Maitre sustine ca de acest tratament trebuie sa aiba parte si bebelusii nascuti prematur.

Ce se intampla daca iti imbratisezi bebelusul zilnic, de la nastere!Contactul fizic cu mama ii va ajuta sa se dezvolte mai repede. Recreerea unui mediu asemanator cu cel al pantecului unei mamici ajuta copiii nascuti prematur sa se dezvolte mai repede decat cei lipsiti de atingeri.

Pe scurt, afectiunea fizica este vitala pentru dezvoltarea corecta a creierului. Asa ca, daca ai bebelusi acasa, nu uita sa ii tii cat mai mult in brate!

Sursa: newsner.com

Publicat: 28 Feb. 2018, 18:06 Parenting
Pe aceeași temă