Incredibil. Femeia care a născut gemeni la peste o lună distanță! Cum a fost posibil așa ceva!

Publicat: 13 Nov. 2019, 15:03 News 3
Incredibil. Femeia care a născut gemeni la peste o lună distanță! Cum a fost posibil așa ceva!

Deși pare un lucru imposibil, s-a întâmplat chiar în România! O femeie de 41 de ani a născut la Spitalul Cantacuzino din Capitală gemene, dar una a venit pe lume natural în luna noiembrie, iar a doua, prin cezariană, la începutul lunii ianuarie!

 

Maria a venit pe lume în noiembrie 2014, cântărind 900 de grame, iar Ioana, sora ei, după 51 de zile, prin cezariană, şi a cântărit un kilogram. Mama nu a întâmpinat nicio problemă în timpul sarcinii, până în noiembrie, când s-a declanşat naşterea, relatează click.ro.

Prima fetiţă, Maria, a venit pe lume la când sarcina avea 27 de săptămâni, cântărind 900 de grame. După naşterea ei, contracţiile s-au oprit. Medicii au sfătuit-o pe femeie să continue sarcina cu al doilea copil. După 51 de zile, în 6 ianuarie, văzând că fătul nu mai ia în greutate, medicii au decis să facă cezariană, aducând pe lume a doua fetiţă, Ioana care cântărea un kilogram.

Femeia care a născut gemeni la peste o lună distanță! Cum a fost posibil așa ceva!

Adrian Crăciun, medic primar neonatolog, a explicat că păstrarea celui de al doilea copil a fost posibilă pentru că gemenele erau în saci embrionari şi placente separate.

„I-am arătat primul copil şi i-am spus că al doilea trebuie să rămână în burtică pentru că orice aş face eu pentru primul, aici, în incubator, «tu faci mai multe pentru cea de-a doua în uter». A fost o muncă de echipă. Astfel de cazuri sunt extrem de rare pentru că, în mod normal, declanşarea naşterii la un geamăn presupune declanşarea şi la celălalt. Este foarte greu, nici nu ştiu prin ce mecanism medical nu s-au declanşat contracţiile şi pentru al doilea şi mama a putut să-l mai ţină. A fost ca o minune de la Dumnezeu”, a mai spus medicul Adrian Sorin Crăciun.

Minunnea medicală s-a întâmplat în noiembrie 2014 si ianuarie 2015.

 

 

 

Publicat: 13 Nov. 2019, 15:03 News 3
Pe aceeași temă