Încă un român depistat cu noua tulpină a coronavirusului. 9 din 10 contacți ai acestuia, infectați

Publicat: 24 Jan. 2021, 09:35 Arhiva
Încă un român depistat cu noua tulpină a coronavirusului. 9 din 10 contacți ai acestuia, infectați

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, a informat Ministerul Sănătății.

După ce vineri doi bucureșteni au fost confirmați ca infectați cu varianta superinfecțioasă a virusului, autoritățile au făcut ancheta epidemiologică și au constatat că 9 dintre cei 10 contacți ai unuia dintre cei doi sunt și ei infectați. În plus, într-o școală din București ar putea fi în evoluție un focar de infecție cu noua tulpină SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Asta pentru că unul dintre cei doi pacienți lucrează la această școală din București, iar în cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat la data de 14.01.2021 și trei cazuri în data de 18.01.2021), scrie digi24.ro.

În data de 22.01.2021 au fost testate la „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, 9 au fost pozitive la testul RT-PCR, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

DSP așteaptă acum rezultatele secvențierii genomice pentru a confirma cu certitudine dacă este vorba despre noua variantă de coronavirus.

Autoritățile mai spun că niciuna dintre persoanele descoperite ca infectate, inclusiv cei 4 angajați ai școlii din București, nu a călătorit recent în străinătate. Ar fi, așadar, o transmitere comunitară a noii tulpini.

Unitatea de învățământ a fost închisă, iar luni se va face dezinfecția generală, inclusiv o nebulizare. Persoanele depistate pozitiv, precum și contacții lor, vor sta în izolare.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 24 Jan. 2021, 09:35 Arhiva
Pe aceeași temă