Încă o veste bună pentru România! Valeriu Gheoghiță: ”S-a depășit ținta la Maratonul vaccinării, vom avea un altul și pentru rapel”

Publicat: 10 mai 2021, 09:47 Autor: Elena Arhiva
Încă o veste bună pentru România! Valeriu Gheoghiță: ”S-a depășit ținta la Maratonul vaccinării, vom avea un altul și pentru rapel”

Încă o veste bună pentru România! La Maratonul vaccinării care a avut loc în acest week-end în Capitală s-au imunizat circa 18.000 de oameni, ceea ce înseamnă cam 6 pe minut, iar pentru toate aceste persoane va fi organizat și un maraton al rapelului peste trei săptămâni, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la un post de televiziune. 

”În ultimele 52 de ore, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat, circa 6 persoane pe minut, la maraton. A fost un efort fantastic al colegilor noștri. Ținta era de cel puțin 15.000 de oameni, dar deja avem 18.000, iar evenimentul se încheie luni dimineață. În trei săptămâni, se va organiza și un maraton al rapelului, fix în aceleașo locuri”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Valeriu Gheoghiță: ”Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de înțepătură

”Au venit și oameni din Italia, Franța, pentru a se vaccina. Au fost persoane de toate vârstele. Erau multe persoane care așteptau la coadă înainte să înceapă maratonul și care așteptau să fie vaccinate de mine, și am vaccinat circa 56 de persoane în câteva ore. Am vaccinat o persoană în scaun cu rotile, de o condiție socială precară, și mă bucur că am reușit să o ajut să se vaccineze. 

Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de înțepătură. Femeile au fost mult mai curajoase, însă oamenii nu trebuie să își facă griji, nu este o procedură dureroasă.

Vestea bună este că vom organiza în continuare aceste maratoane, în 14 -16 mai se vor organiza în Cluj, Iași, Petroșani și alte orașe”, a completat dr. Gheorghiță.

Sursa foto: INQUAM/Octav_Ganea

Publicat: 10 mai 2021, 09:47 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă