In pietele romanesti au fost gasite rosii toxice! Cum deosebesti alimentele sanatoase de cele stricate

Publicat: 28 feb. 2019, 14:06 Autor: madalina m. News 2

Rosii toxice au devenit o problema tot mai des intalnita, in ultima perioada. Alimentele trebuie evitate daca acestea contin anumite semne ale imbolnavirii.

Specialistii de la noi i-au avertizat pe oameni in ceea ce priveste aceste legume. Pe piata romaneasca exista rosii toxice, ce pot fi extrem de daunatoare organismului uman. Mai exact, potrivit celor de la stirileprotv.ro, o femeie din Oradea a avut socul vietii sale, cand a ajuns acasa.

Aceasta a observat ca in interior, rosiile aveau firicele albe si verzi. Ceea ce inseamna ca semintele incoltesc, iar cand se petrece acest proces, ele pot acumula solanina, o substanta foarte nociva. Mai mult, rosiile ajung sa fie tratate cu diverse substante, mai ales daca sunt importate din alte tari si trebuie sa reziste in fata unui drum mai lung.

Cum sa ne ferim de aceste rosii toxice!

Mai multe tipuri de rosii toxice au fost descoperite si contin firicele intr-o nuanta de alb si verde. „Am ramas uimiti, nu am mai vazut asa ceva in viata mea. Am avut impresia ca e vierme. Si m-am uitat: stai, ma, asta nu e vierme, ca are si verde, ceea ce inseamna ca incolteste, e destul de incoltita. Si zilele trecute mi-a mai povestit cineva ca a luat din alta parte exact asa”, a povestit femeia din Oradea. Totodata, aceasta achizitionase legumele pe care le credea proaspete dintr-un supermarket din oras.

In pietele romanesti au fost gasite rosii toxice

Substanta ce ajunge sa se acumuleze in aceste rosii toxice, solanina, poate duce chiar la deshidratare si la insuficienta renala! Trebuie sa evitati orice fructe si legume care dau semne ca ar incolti, ele devenind astfel periculoase pentru organism.

„Fenomenul nu este unul singular, pentru ca se intampla frecvent la rosii, dar si la alte specii – castraveti, poate sa apara la pepene, la mar. Conditiile de mediu, cele de pastrare si din cauza trecerii bruste de la o temperatura scazuta la una ridicata, samanta iese practic din stadiul acela de latenta si intra in plin proces de germinare”, a declarat Radu Sumalan, profesor de fiziologie vegetala la USAMVB Timisoara.

Potrivit agricultorilor, o rosie sanatoasa poate fi recunoscuta destul de usor. Mai exact, codita acesteia nu trebuie sa fie uscata. Daca are un aspect lemnos, acest lucru inseamna ca rosia a trecut printr-un proces grabit de dezvoltare, si trebuie evitata. Mai mult, daca in pulpa exista un cerc alb, este un semn clar ca a fost tratat cu tot soiul de substante toxice.

Publicat: 28 feb. 2019, 14:06 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă