În ce condiții trăiește nepoata lui Arsenie Boca într-un azil de bătrâni. Viața lui Zoe Dăian a fost plină de miracole!

Publicat: 27 Sep. 2021, 12:35 General

Nepoata părintelui Arsenie Boca, Zoe Dăian, în vârstă de 90 de ani, trăieşte într-un centru pentru vârstnici în Bihor. Viața ei a fost plină de miracole! 

Ajunsă la venerabila vârstă de 90 ani, Zoe Dăian a fost psiholog de meserie. A rămas o femeie extrem de lucidă, deși a trecut prin multe greutăți și a văzut moartea cu ochii de mai multe ori.

Nepoata lui Arsenie Boca trăiește într-un azil

A stat timp de patru săptămâni în comă, din pricina unui atac cerebral. Din care şi-a revenit însă brusc, ca prin minune. Iar anul trecut a avut o formă gravă de Covid, dar s-a vindecat. Doamna Zoe, cum îi spun toţi, e convinsă că o veghează Părintele Arsenie Boca, după cum a mărturisit chiar ea pentru ebihoreanul.ro.

Femeia este vizitată des nu doar de către prieteni, ci și de străini. Unii vor s-o cunoască mai mult pentru a le povesti de Părinte. Printre cei apropiaţi se numără şi stareţul mănăstirii Izbuc, Mihail Tărău, unde ea şi-a petrecut o parte din bătrâneţe.

L-a cunoscut în circumstanţe neobişnuite, în urmă cu aproximativ 10 ani.

În timpul slujbei, aveam impresia că îl aud pe Arsenie. Am intrat în biserică, am mers până la altar, călugării din cor au strigat să nu cumva să intru. I-am întrebat cine slujeşte şi mi-au spus că e stareţul„…

Amintirile care o leagă de Arsenie Boca

O parte din amintirile cu Părintele Arsenie Boca le-a reconstituit din poveştile părinţilor ei. Ca de exemplu faptul că îi lua apărarea mereu şi îi purta de grijă când părinţii ei lipseau.

Îl tot chemau şi pe el, la nunţi, că părinţii mei au cununat mulţi tineri. Dar el nu voia să se ducă. «Mărioară, eu nu sunt pentru viaţa asta. Voi mergeţi liniştiţi, eu am grijă de Zoe», îi spunea mamei”.

Părintele Arsenie Boca a fost şi cel care a convins-o să bea lapte.

M-a învăţat să beau laptele care mie nu-mi plăcea. Mi se părea mereu amar la gust. Mi-a zis «uite, bea din cana mea, că e dulce». I-am spus mamei, atunci, că mie lapte să-mi dea numai din cana lui „, a mai povestit Zoe Dăian pentru aceeași sursă.

Publicat: 27 Sep. 2021, 12:35 General
Pe aceeași temă