Impresionanta poveste de dragoste dintre Carmen și Klaus Iohannis. Cum a cucerit-o Președintele Romaniei pe Prima Doamna

Publicat: 30 apr. 2020, 21:26 Autor: ileana.ghinea Vedete
Impresionanta poveste de dragoste dintre Carmen și Klaus Iohannis. Cum a cucerit-o Președintele Romaniei pe Prima Doamna

El un domn cu aer aristocrat. Ea o domnișoară timidă, ba chiar retrasă. El, Klaus Iohannis. Ea, Carmen Lăzurcă. Astăzi, el este Președintele României, iar ea Prima Doamnă. Citește impresionanta poveste de dragoste dintre Carmen și Klaus Iohannis.

Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut în liceu și tot atunci și-au dat seama că sunt făcuți unul pentru celălalt. „Adevărata mea dragoste este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, povestea Klaus Iohannis într-un interviu acum ceva timp. Relația lor de prietenie a durat 7 ani, iar de dragul iubitei Carmen, în facultate, președintele s-a înscris la un curs de dans și bune maniere.

Cum a cucerit-o Președintele Romaniei pe Prima Doamna?

Din prima clipă, cei doi amorezi au avut două pasiuni comune care, iată, le-au rămas constante toată viață: drumețiile și școala. În plus, Klaus Iohannis spune că pentru el a contat foarte mult că soția lui este româncă.

„A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, spunea odinioară Klaus Iohannis. Politicianul a declarat de nenumărate ori că soția sa este motivul pentru care el a ales România, în ciuda faptului că toată familia lui a emigrat în Germania, în anii ’90.

Carmen Iohannis, criticata de Monica Tatoiu pentru tinuta purtata la Episcopia Romana din Italia

120 de kilometri parcurși cu bicicleta doar ca să-și vadă iubirea

Dragostea le-a fost pusă la încercare de două ori. Prima dată, după terminarea facultății când el a primit post de profesor de fizică la o școală situată la 60 de km de Sibiu. Dragostea pentru Carmen, însă, îl mâna frecvent să se suie pe bicicletă și să parcurgă distanța dus și întors doar ca să-și vadă iubita. Puțini sunt cei care știu că ani de zile, Klaus Iohannis s-a dus cu bicicleta la serviciu.

„Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor!”

Carmen Iohannis, criticata de Monica Tatoiu pentru tinuta purtata la Episcopia Romana din Italia

Al doilea hop, să-i spunem așa, a fost acela că nu au putut să aibă copii. „Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare”, recunoștea Președintele într-un interviu, citat de Libertatea.

Asemenea multor Prime Doamne ale Lumii, vezi Jackie Kennedy – de exemplu, Carmen Iohannis a preferat mereu să stea în umbra soțului său, încă de pe vremea câând acesta a devenit Primar al Sibiului. Asta nu înseamnă, însă, că ea nu are un merit incredibil de mare în ceea ce este astăzi Klaus Iohannis.

„Soția mea este sprijinul meu și secretul unei căsnicii fericite este să îţi iubeşti partenerul şi să îţi doreşti să mergi lângă el”, a conchis președintele.

Publicat: 30 apr. 2020, 21:26 Autor: ileana.ghinea Vedete
Pe aceeași temă