Imagini de la metroul din Drumul Taberei. Cum arata statia Valea Ialomitei, de pe santierul Magistralei 5

Publicat: 07 mart. 2018, 12:14 Autor: D. C. News 3

Asociatia Pro Infrastructura a vizitat zilele acestea santierul din Drumul Taberei. Acestia sustin ca lucrarile avanseaza.

Imagini de la metroul din Drumul Taberei. Specialistii sustin ca „nu lucrarile din teren dau acum cele mai mari emotii autoritatilor, ci licitatia pentru sistemul de siguranta si automatizare a traficului”. API sustine ca Magistrala 5 pana la Eroilor va fi gata dupa finalizarea licitatiei pentru automatizare. Proiectul ar putea fi gata in 2019.

„Poate in mod surprinzator, nu lucrarile din teren dau acum cele mai mari emotii autoritatilor, ci licitatia pentru sistemul de siguranta si automatizare a traficului. Fara acesta nu se poate circula. Licitatia a fost lansata in 30.05.2017 si inca nu avem un castigator desemnat”, scrie Asociatia Pro Infrastructura care a vizitat santierul M5 si statiile Orizont, Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei (depou si statie), Parc Drumul Taberei si Favorit.

Imagini de la metroul din Drumul Taberei

Imagini de la metroul din Drumul Taberei„Suntem doar in faza de evaluare a ofertelor (urmatorul termen este 30.04.2018) si se asteapta solutionarea unei contestatii depuse in 19.12.2017 de catre un ofertant. Este dificil de estimat cand vom avea un castigator si cand se va semna contractul. Implementarea acestui sistem se va face in 9 luni de zile, conform specificatiilor contractuale, insa ni se promite ca se va incerca o urgentare a lucrarilor (7-8 luni cu tot cu teste)”, detaliaza ONG-ul care monitorizeaza marile proiecte de infrastructura din tara.

Imagini de la metroul din Drumul TabereiMetrorex sustine ca lucrarile vor fi gata in primul trimestru din 2019, informeaza hotnews.ro. „Un termen realist si precis pentru inaugurare poate fi dat abia dupa ce acest contract este semnat. Simplu spus, trebuie sa avem in continuare rabdare pentru inca MINIM un an de zile”, mai scrie Pro Infrastructura.

Imagini de la metroul din Drumul TabereiMagistrala 5 este cel mai asteptat proiect din Capitala. Noua linie va avea aproape 7 km, 10 statii si un depou. Valoarea proiectului este de 3,12 miliarde de lei cu TVA. Contractul a fost semnat in 2011. Initial, Magistrala 5 trebuia sa fie gata in 2015.

Sursa foto 

Publicat: 07 mart. 2018, 12:14 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă